Satsar mot grafiska branschen i Sverige

Johan Adenmark (längst upp till vänster), vd för NAB Solutions, och konsulterna Daniel Borensved och Mathias Backvall. Foto: NAB Solutions/Privat

PrintVis är ett affärssystem för den grafiska industrin med alla funktioner under ett och samma tak. I höstas fick företaget NAB Solutions möjlighet att leverera systemet i Sverige och satsar nu stort på att ta ett kliv in i branschen.

– Det är ett strategiskt beslut som vi tagit utifrån att vi tror att många grafiska företag i Sverige skulle ha stor nytta av att använda PrintVis, säger Johan Adenmark, vd för NAB Solution.

NAB Solutions (Network and Business) grundades i Växjö 2001 som ett IT-företag som sysslade med allt ifrån hemsidor och intranät till hårdvara och drift. Efter några år gick man över till att samarbeta med Microsoft och erbjuda det dåvarande affärssystemet Dynamics NAV, tidigare Navision.

Anställt ett helt team

Idag har företaget 70 anställda och kontor i Växjö, Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Fokus har förflyttats till Microsoft Dynamics 365 Business Central, som ersatt NAV. Förra året blev NAB Solutions till och med utsedda till Microsoft Partner of the Year, ett kvitto på att de är bäst i världen på Business Central.

Nu gör alltså företaget en satsning på den grafiska branschen. Efter några års kontakt med företaget bakom PrintVis, danska NovaVision, så fick NAB Solutions frågan om de inte kunde bli svensk återförsäljare. Ett erbjudande som man nappade på. Ett led i satsningen har varit att anställa två konsulter och en utvecklare för att enbart arbeta med PrintVis. Totalt har företaget nu fem anställda som har erfarenhet av systemet.

“Allt under samma paraply”

PrintVis är ett “allt i ett”-system som bygger direkt på Business Central och kan hantera allt ifrån exempelvis offerter och lagerhållning till fakturering och bokföring.

– Det är allt man behöver i ett och samma affärssystem – allt under samma paraply. Och att det är integrerat i Business Central är en oslagbar kombination, säger konsulten Mathias Backvall.

Han har jobbat med PrintVis sedan 2008 och installerat systemet hos företag i både Sverige och Finland, hos tryckerier som arbetar med till exempel storformat, etiketter och förpackningar. Numera är han Sveriges enda certifierade PrintVis-konsult och jobbar sedan årsskiftet på NAB Solutions.

Så här kan en order se ut inne i PrintVis.

Utlovar järnkoll på kalkylerna

Där arbetar han tillsammans med kollegan Daniel Borensved som har en lång bakgrund inom grafiska branschen, bland annat inom tryckeri, produktion och binderi.

– Jag har även varit superuser av PrintVis inom den koncernen där jag jobbade tidigare, berättar Daniel Borensved.

Han sammanfattar systemets viktigaste fördelar utifrån sina egna erfarenheter:

– Det gjorde att vi hade en sömlös övergång mellan de olika bolagen i koncernen och kunde med lätthet ha koll på till exempel order och produktion. PrintVis ger järnkoll på kalkylerna och hela flödet.

Ska snabbt kunna komma igång

Målgruppen är såväl små som stora företag inom grafiska branschen – eller i praktiken vilket producerande företag som helst. Eftersom tjänsten numera kan köpas molnbaserad krävs inte någon egen hårdvara och det går att få ett system med basfunktionaliteter till en rimlig peng. Det kan även installeras lokalt ute i verksamheten.

NAB Solutions erbjuder sedan tidigare två olika paketlösningar när det gäller enbart Business Central. Färdigpaketerade molnbaserade Streamline som gör uppstartssträckan kort, med ett lägre pris och möjligheten att bygga ut efterhand. Och MyWay, ett verksamhetsanpassat alternativ för företag med mer avancerade flöden och processer.

– Vi tittar på om vi kan göra något liknande med PrintVis, så att företagen snabbt kan komma i gång, säger Daniel Borensved.

Bygga ihop kundanpassat system

Det går också att skala upp PrintVis allt eftersom och anpassa systemet till den aktuella verksamheten. Tanken är att företagen med rätt systemstöd ska bli effektivare och mer lönsamma.

Johan Adenmark liknar det vid en smarttelefon där man kan lägga till olika appar för att anpassa funktionen till användaren.

– Det är som olika byggstenar där de sista bitarna kan fogas ihop för att passa kundens specifika behov, säger han.

Tror fler kommer upptäcka fördelarna

I dagsläget är det ett femtontal företag i Sverige som använder PrintVis. Mathias Backvall och Daniel Borensved är precis som Johan Adenmark övertygade om att det kan bli betydligt fler.

– Vi har redan ett flertal företag som hittat till NAB och vårt PrintVis-erbjudande, och vi tror starkt på att många fler företag kommer upptäcka fördelarna med PrintVis, säger Mathias Backvall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]