Ett artilleri med skärlösningar

PUBLICERAD: 5 maj 2021
UPPDATERAD: 5 maj
High Beam-cutter, anpassad för skärning i skummaterial upp till 110 millimeters tjocklek. Foto: Pressbild

Zünd bjuder mässbesökarna på sitt utbud av skärbord för alla slags applikationer inom förpackningsbranschen. Automation är den röda tråden i utställningen på den digitala mässan Packnorth, 10–12 maj.

Henrik Larsson Hedblom, säljare hos Zünd i Sverige. Foto: Pressbild

Henrik Larsson Hedblom, säljare i Sverige, säger att Zünds monter på Packnorth innefattar allt från sample making, skärning av skuminreden till helautomatiserade produktionssystem med dubbla skärhuvuden för effektiv dygnet runt-produktion. Digitala förpackningsmässan Packnorth pågår 10 – 12 maj 2021. Mässan är gratis, men kräver registrering, som kan göras här.

– Vi kommer demonstrera både manuella och helautomatiska lösningar med våra arkmatningssystem BHS, BHS 150 och robotlösningar. Vi visar också vår High Beam-cutter för skärning i skum upp till 110 millimeters tjocklek och även mer manuella skärsystem för kortare serier.

Han säger att deras helautomatiska lösningar ger en stor fördel eftersom maskinerna kan laddas med upp till 150 centimeter höga pallar med material för obevakad skärning i flera timmar. Även de mindre skärsystemen går att få med helautomatiserade lösningar, vilket är uppskattat bland kunderna.

– Så oavsett hur stort behov eller hur stora ark våra användare har så har vi lösningar i alla storlekar för både manuell och helautomatisk produktion.

Hur ser du på er tillväxt inom förpackningsområdet?

– Vi ser att fler och fler företag går mot digital skärning i stället för traditionell stansning. Så vi ser en stor tillväxt inom detta förpackningsområde. Fördelarna med extremt kort uppstartstid, då man inte behöver ta fram en stansform och att våra maskiner även lämpar sig för korta såväl som för långa serier, gör att våra användare inte behöver överproducera upplagor, utan kan anpassa volymerna mer till behovet som deras kunder har.

– Det sparar mycket tid och pengar att inte behöva överproducera upplagor och ha förpackningar eller olika kundunika produkter på lager. Man kan säga att det blir en ”cut-on-demand”-lösning som våra kunder uppskattar mycket, säger Henrik Larsson Hedblom.

Arkmatningssystemen BHS och BHS 150 ihop med robotlösningar. Foto: Pressbild

 

Läs vidare

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.
FotoJet-(63)

Neolt satsar på ökad automatisering av XY-skärning

Italienska Neolt är kända för sina XY-skärmaskiner för rullmaterial. På Fespa visades en komplett linje med avrullare, skrivare och skärning inline.
Neolt 2

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01