Tror på tillväxt för mjuka skyltmaterial

PUBLICERAD: 11 maj 2021
UPPDATERAD: 11 maj
HP Stitch S1000 har nu släpps i en ny uppgraderad version. Foto: Pressbild

Våren 2019 släpptes sublimeringsskrivaren HP Stitch S1000 för mjuka skyltar och interiörer. Nu lanseras en uppgraderad version med bland annat en ny integrerad kontaktvärmare.

HP Stitch S1000 är en 126-tumsskrivare som gör det möjligt att printa direkt på textil eller transferpapper. En av nyheterna är en värmare i maskinen som ger bättre kvalitet vid utskrifter direkt på tyg.

– Den värmer tyget underifrån vilket gör att bläcket går ner genom tyget, om man vill ha en skarp bild både på fram- och baksidan, säger Marcus Wollard, ansvarig för HP:s affärsområde storformat i Sverige, Finland och Baltikum.

Något som kan vara en fördel vid tryck av till exempel flaggtyger eller banderoller. Skrivaren har ett så kallat Drop & Dry-system som, enligt HP, gör det möjligt att trycka med ett större djup i det svarta och som över lag ska ge mer levande färger och en ännu bättre utskriftskvalitet.

Marcus Wollard.
Finns redan på marknaden

Maskinen har printhuvuden med 1200 dpi som operatören själv kan byta ut, den kan printa upp till 220 kvadratmeter i timmen och klarar rullar på 300 kilo. Den har även ett förbättrat extraktionssystem som ska föra bort vattenångor och aerosolpartiklar från bläcket, en fördel vid användning av känsliga tyger.

Nya HP Stitch S1000 släpptes på marknaden under maj månad och ligger på 1 795 000 kronor exklusive moms.

– Vi förväntar oss en tillväxt inom textiltryck, miljövänliga och framför allt mer exklusiva produkter. Därför tror jag att den här maskinen tilltalar den nordiska marknaden, säger Marcus Wollard.

Läs vidare

De blir återförsäljare av Anapurna i Skandinavien

Nu står det klart att Konica Minolta blir återförsäljare av Agfas Anapurna-serie i Norge, Sverige och Danmark.
Agfa konica minolta

Fogra släpper färgstandard för textiltryck

Digitalt textiltryck omfattar ett antal olika marknadssegment, som främst skiljer sig åt i fråga om tillämpning, val av naturliga eller syntetiska textilier och motsvarande färgkategorier för bläckstråleskrivare.
fogra-forschung-Textil

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil