Tror på tillväxt för mjuka skyltmaterial

PUBLICERAD: 11 maj 2021
UPPDATERAD: 11 maj
HP Stitch S1000 har nu släpps i en ny uppgraderad version. Foto: Pressbild

Våren 2019 släpptes sublimeringsskrivaren HP Stitch S1000 för mjuka skyltar och interiörer. Nu lanseras en uppgraderad version med bland annat en ny integrerad kontaktvärmare.

HP Stitch S1000 är en 126-tumsskrivare som gör det möjligt att printa direkt på textil eller transferpapper. En av nyheterna är en värmare i maskinen som ger bättre kvalitet vid utskrifter direkt på tyg.

– Den värmer tyget underifrån vilket gör att bläcket går ner genom tyget, om man vill ha en skarp bild både på fram- och baksidan, säger Marcus Wollard, ansvarig för HP:s affärsområde storformat i Sverige, Finland och Baltikum.

Något som kan vara en fördel vid tryck av till exempel flaggtyger eller banderoller. Skrivaren har ett så kallat Drop & Dry-system som, enligt HP, gör det möjligt att trycka med ett större djup i det svarta och som över lag ska ge mer levande färger och en ännu bättre utskriftskvalitet.

Marcus Wollard.
Finns redan på marknaden

Maskinen har printhuvuden med 1200 dpi som operatören själv kan byta ut, den kan printa upp till 220 kvadratmeter i timmen och klarar rullar på 300 kilo. Den har även ett förbättrat extraktionssystem som ska föra bort vattenångor och aerosolpartiklar från bläcket, en fördel vid användning av känsliga tyger.

Nya HP Stitch S1000 släpptes på marknaden under maj månad och ligger på 1 795 000 kronor exklusive moms.

– Vi förväntar oss en tillväxt inom textiltryck, miljövänliga och framför allt mer exklusiva produkter. Därför tror jag att den här maskinen tilltalar den nordiska marknaden, säger Marcus Wollard.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera