Tror på tillväxt för mjuka skyltmaterial

HP Stitch S1000 har nu släpps i en ny uppgraderad version. Foto: Pressbild

Våren 2019 släpptes sublimeringsskrivaren HP Stitch S1000 för mjuka skyltar och interiörer. Nu lanseras en uppgraderad version med bland annat en ny integrerad kontaktvärmare.

HP Stitch S1000 är en 126-tumsskrivare som gör det möjligt att printa direkt på textil eller transferpapper. En av nyheterna är en värmare i maskinen som ger bättre kvalitet vid utskrifter direkt på tyg.

– Den värmer tyget underifrån vilket gör att bläcket går ner genom tyget, om man vill ha en skarp bild både på fram- och baksidan, säger Marcus Wollard, ansvarig för HP:s affärsområde storformat i Sverige, Finland och Baltikum.

Något som kan vara en fördel vid tryck av till exempel flaggtyger eller banderoller. Skrivaren har ett så kallat Drop & Dry-system som, enligt HP, gör det möjligt att trycka med ett större djup i det svarta och som över lag ska ge mer levande färger och en ännu bättre utskriftskvalitet.

Marcus Wollard.

Finns redan på marknaden

Maskinen har printhuvuden med 1200 dpi som operatören själv kan byta ut, den kan printa upp till 220 kvadratmeter i timmen och klarar rullar på 300 kilo. Den har även ett förbättrat extraktionssystem som ska föra bort vattenångor och aerosolpartiklar från bläcket, en fördel vid användning av känsliga tyger.

Nya HP Stitch S1000 släpptes på marknaden under maj månad och ligger på 1 795 000 kronor exklusive moms.

– Vi förväntar oss en tillväxt inom textiltryck, miljövänliga och framför allt mer exklusiva produkter. Därför tror jag att den här maskinen tilltalar den nordiska marknaden, säger Marcus Wollard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *