Tror på tillväxt för mjuka skyltmaterial

PUBLICERAD: 11 maj 2021
UPPDATERAD: 11 maj
HP Stitch S1000 har nu släpps i en ny uppgraderad version. Foto: Pressbild

Våren 2019 släpptes sublimeringsskrivaren HP Stitch S1000 för mjuka skyltar och interiörer. Nu lanseras en uppgraderad version med bland annat en ny integrerad kontaktvärmare.

HP Stitch S1000 är en 126-tumsskrivare som gör det möjligt att printa direkt på textil eller transferpapper. En av nyheterna är en värmare i maskinen som ger bättre kvalitet vid utskrifter direkt på tyg.

– Den värmer tyget underifrån vilket gör att bläcket går ner genom tyget, om man vill ha en skarp bild både på fram- och baksidan, säger Marcus Wollard, ansvarig för HP:s affärsområde storformat i Sverige, Finland och Baltikum.

Något som kan vara en fördel vid tryck av till exempel flaggtyger eller banderoller. Skrivaren har ett så kallat Drop & Dry-system som, enligt HP, gör det möjligt att trycka med ett större djup i det svarta och som över lag ska ge mer levande färger och en ännu bättre utskriftskvalitet.

Marcus Wollard.
Finns redan på marknaden

Maskinen har printhuvuden med 1200 dpi som operatören själv kan byta ut, den kan printa upp till 220 kvadratmeter i timmen och klarar rullar på 300 kilo. Den har även ett förbättrat extraktionssystem som ska föra bort vattenångor och aerosolpartiklar från bläcket, en fördel vid användning av känsliga tyger.

Nya HP Stitch S1000 släpptes på marknaden under maj månad och ligger på 1 795 000 kronor exklusive moms.

– Vi förväntar oss en tillväxt inom textiltryck, miljövänliga och framför allt mer exklusiva produkter. Därför tror jag att den här maskinen tilltalar den nordiska marknaden, säger Marcus Wollard.

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex