Toppmodell för efterbehandling: ”Vårt nya stora slagskepp”

Morgana DigiFold pro XL som bigar, falsar och perforerar släpps på marknaden. Foto: Pressbild

Plockmatic introducerar Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på nordiska marknaden som bigar, perforerar och falsar i ett arbetsflöde. Långa ark hanterar den som standard med en bigningshastighet upp till 7 500 ark i timmen.
– Det här är vårt nya stora slagskepp, säger Bo Larson, hos Plockmatic.

Produktfamiljen Morgana DigiFold får tillökning med maskinen DigiFold pro XL. Maskinen kommer med det senaste och patenterade bigsystemet DynaCrease, från tillverkaren Morgana, en del i Plockmatic-gruppen. Enheten inkluderar en ny automatisk vakuum-inmatare av ark som kommer i storlekar från 210 till 1 300 millimeter i längd. Den ska säkerställa en stabil produktion även av stora upplagor.

Bo Larson, Plockmatic. Foto: Arkivbild

– Det unika är att den kan både biga och perforera och falsa samtidigt, och att du kan köra långa ark, säger Bo Larson hos Plockmatic.

Maskinen har även utrustats med ett unikt luftknivssystem för att separera arken. Bigningsbladen slår både över och under arken. Som tillval till maskinen finns möjligheter till korsperforering och linjär perforering av arkens kort- och långsida.

– Du kan perforera tvärs över hela arket, eller så kanske du vill göra biljetter. Det finns en uppsjö olika sätt att göra det på med maskinen, säger han och tillägger att maskinen är användarvänlig.

Maskinsystemet är anpassat för medelstora till stora digitaltryckta volymer i professional print-segmentet, men även för större traditionella offsetkörningar. Bigbladen kan bytas ut för hand av användaren. Några extra verktyg behövs inte. Bladen knäpps istället av och byts på mindre en 30 sekunder vilket tillverkaren menar kommer väl till pass när ett skifte till exempel ska göras från ett perforingsjobb till ett bigjobb.

DigiFold pro XL falsar upp till 6 000 a4-ark i timmen. I enbart bigningsläget produceras upp till  7 500 ark i timmen. Maskinen laddas med upp till 200 millimeter tjocka arkbuntar.

Maskinen har en utdragbar förlängning för att samla upp arkstorlekar upp till 1300 millimeter. Detta öppnar till exempel för att göra omslag, liggande broschyrer, böcker och andra applikationer.

 

Bigningsläget produceras upp till  7 500 ark i timmen. FOto: Pressbild

Enligt Morgana passar DigiFold Pro XL utmärkt till dagens många produktionsskrivare som är utrustade med liggande ark-funktioner. Även Bo Larson är övertygad att långa ark, long sheet, är på frammarsch och ger ytterligare exempel på vad maskinen kan användas till.

– Du kan till exempel biga och falsa så att du får ut sexsidiga liggande A4-foldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Djupdyk i digitaltryckt inredningsdekor – dess möjligheter och framtid

De klassiska trycksakerna, personaliserat eller producerat i små upplagor är ingen match digitaltryck. Men det finns också framtida marknader och en är inredning och utformning fysiska miljöer. Sign&Print intervjuar interiör- och dekorexperten Rachel Nunziata om vad tryckerier bör tänka på när de går in på denna marknad.

Publicerat av: 

Luleåföretag tar in kraftfull fräsning

Ett två gånger tre meter stort skärbord med en kraftfull fräs som även tar sig igenom hårdare material som plåt och plexi. Med HS Copy & Skyltfabrikens senaste investering får de allt i en maskin. Den ska ge ökad produktionshastighet och ett automatiserat flöde i efterbearbetningen av skyltar.

Publicerat av: 

Förpackningsdesign för nybörjare – och experter

När Ink n Art lanserade sin webbshop var tanken att göra det så smidigt och enkelt som möjligt för kunder att beställa. Men också att låta kreativiteten flöda. Valet föll på designmotorn Chili Publisher Online, en mjukvara som ger användare möjlighet att skapa både unika och standardiserade förpackningar, klistermärken och tackkort.

Publicerat av: 

Expohouse: ”Det mesta utgår från en fysisk miljö”

Expohouse står till tjänst där den digitala och fysiska butiken möts. De designar, producerar, bygger och genomför butiks- och kontorsomvandlingar, från ax till limpa, till flera stora globala varumärken. Att inreda och skapa upplevelser i fasta fysiska miljöer har blivit en allt större del av företagets leverans.

Publicerat av: 

Tredubblad lokalyta ska matcha snabb expansion

Nya lokaler väntar för Folier.se. Flyttlasset går från Södertälje till Vagnhärad där leverantören kommer att bre ut sig på cirka 1 000 kvadratmeter med större lageryta och ytterligare en slitteravdelning. Richard Rindelaub, försäljningsansvarig hos återförsäljaren, förklarar varför:
– Vi expanderar så snabbt och ökar försäljningen så mycket.

Publicerat av: