Toppmodell för efterbehandling: ”Vårt nya stora slagskepp”

Morgana DigiFold pro XL som bigar, falsar och perforerar släpps på marknaden. Foto: Pressbild

Plockmatic introducerar Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på nordiska marknaden som bigar, perforerar och falsar i ett arbetsflöde. Långa ark hanterar den som standard med en bigningshastighet upp till 7 500 ark i timmen.
– Det här är vårt nya stora slagskepp, säger Bo Larson, hos Plockmatic.

Produktfamiljen Morgana DigiFold får tillökning med maskinen DigiFold pro XL. Maskinen kommer med det senaste och patenterade bigsystemet DynaCrease, från tillverkaren Morgana, en del i Plockmatic-gruppen. Enheten inkluderar en ny automatisk vakuum-inmatare av ark som kommer i storlekar från 210 till 1 300 millimeter i längd. Den ska säkerställa en stabil produktion även av stora upplagor.

Bo Larson, Plockmatic. Foto: Arkivbild

– Det unika är att den kan både biga och perforera och falsa samtidigt, och att du kan köra långa ark, säger Bo Larson hos Plockmatic.

Maskinen har även utrustats med ett unikt luftknivssystem för att separera arken. Bigningsbladen slår både över och under arken. Som tillval till maskinen finns möjligheter till korsperforering och linjär perforering av arkens kort- och långsida.

– Du kan perforera tvärs över hela arket, eller så kanske du vill göra biljetter. Det finns en uppsjö olika sätt att göra det på med maskinen, säger han och tillägger att maskinen är användarvänlig.

Maskinsystemet är anpassat för medelstora till stora digitaltryckta volymer i professional print-segmentet, men även för större traditionella offsetkörningar. Bigbladen kan bytas ut för hand av användaren. Några extra verktyg behövs inte. Bladen knäpps istället av och byts på mindre en 30 sekunder vilket tillverkaren menar kommer väl till pass när ett skifte till exempel ska göras från ett perforingsjobb till ett bigjobb.

DigiFold pro XL falsar upp till 6 000 a4-ark i timmen. I enbart bigningsläget produceras upp till  7 500 ark i timmen. Maskinen laddas med upp till 200 millimeter tjocka arkbuntar.

Maskinen har en utdragbar förlängning för att samla upp arkstorlekar upp till 1300 millimeter. Detta öppnar till exempel för att göra omslag, liggande broschyrer, böcker och andra applikationer.

 

Bigningsläget produceras upp till  7 500 ark i timmen. FOto: Pressbild

Enligt Morgana passar DigiFold Pro XL utmärkt till dagens många produktionsskrivare som är utrustade med liggande ark-funktioner. Även Bo Larson är övertygad att långa ark, long sheet, är på frammarsch och ger ytterligare exempel på vad maskinen kan användas till.

– Du kan till exempel biga och falsa så att du får ut sexsidiga liggande A4-foldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: