Tredubblad lokalyta ska matcha snabb expansion

PUBLICERAD: 9 juni 2021
UPPDATERAD: 9 juni
Folier.se växer så det knakar, berättar Richard Rindelaub. Foto: Pressbild

Nya lokaler väntar för Folier.se. Flyttlasset går från Södertälje till Vagnhärad där leverantören kommer att bre ut sig på cirka 1 000 kvadratmeter med större lageryta och ytterligare en slitteravdelning. Richard Rindelaub, försäljningsansvarig hos återförsäljaren, förklarar varför:
– Vi expanderar så snabbt och ökar försäljningen så mycket.

Inflyttningen till Kalkbruksvägen i Vagnhärad gör att Folier.se kan husera i tre gånger så stora lokaler med sitt sortiment av transferpressar, skärmaskiner och foliematerial.

Richard Rindelaub, försälningsansvarig hos Folier.se säger att beslutet att flytta beror på att de expanderar snabbt och att försäljningskurvan pekar uppåt.

– Vi ökar 50 procent om året.

Han säger att flytten innebär att de får ytterligare en slitteravdelning för att bättre kunna bistå kunder med uppskärning av foliematerialen. De får också en större yta för att lagerhålla produkter vilket gör att de säkrar upp och inte riskerar att tappa ordrar vid tillfällen när leverantörernas leveranser uteblir.

– Det här gör att vi kan bibehålla vår service. Genom att utöka vår lagerhållning kan vi serva våra kunder ännu bättre, säger han.

– I samband med det här byter vi även till en ny webbshopp som blir ännu mer kundvänlig.

Från och med måndagen 21 juni  är planen att alla leveranser ska kunna skickas från företagets nya lager.

 

Läs vidare

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett