Kongsberg köper MultiCam

Stuart Fox (till vänster), vd för Kongsberg PCS och David Morse, vd för MultiCam. Foto: Pressbild

Skärbordstillverkaren Kongsberg PCS kungör att man köper MultiCam, en amerikansk producent och distributör av CNC-fräsar och digitala efterbehandlingsprocesser. Med uppköpet av MultiCam, som inkluderar verksamheten i USA och säljkontor i Kanada och Tyskland, utvidgar Kongsberg sin räckvidd och kundbas över hela Nordamerika och Europa, och styrker sin ställning på efterbehandlingsmarknaden.

Nyheten om förvärvet kommer bara fem månader efter att Kongsberg PCS blev etablerad som en fristående verksamhet efter att ha blivit uppköpt av OpenGate Capitol.

Stuart Fox, vd för Kongsberg PCS, kommenterar den nya affären i ett uttalande:

– Detta är en monumental dag för Kongsberg och MultiCam. Våra verksamheter kommer tillsammans att leverera “best in class” när det gäller skär- och efterbehandlingsprocesser, och kommer att ge en enorm fördel för vår globala kundbas. Efter att avtalet fullförts ser jag fram emot att börja integrera våra verksamheter och utforska nya marknader, säger han.

Bevarar varumärket

MultiCam fortsätter under eget namn och vd:n David J Morse blir medlem i styrelsen och fortsätter att leda verksamheten. Företaget grundades 1989 och levererar CNC-skärlösningar för en rad olika branscher och användningsområden, allt ifrån skyltproduktion till digital efterbehandling.

I Sverige är Alvöen återförsäljare för MultiCams produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: