Kongsberg köper MultiCam

PUBLICERAD: 23 augusti 2021
UPPDATERAD: 23 augusti
Stuart Fox (till vänster), vd för Kongsberg PCS och David Morse, vd för MultiCam. Foto: Pressbild

Skärbordstillverkaren Kongsberg PCS kungör att man köper MultiCam, en amerikansk producent och distributör av CNC-fräsar och digitala efterbehandlingsprocesser. Med uppköpet av MultiCam, som inkluderar verksamheten i USA och säljkontor i Kanada och Tyskland, utvidgar Kongsberg sin räckvidd och kundbas över hela Nordamerika och Europa, och styrker sin ställning på efterbehandlingsmarknaden.

Nyheten om förvärvet kommer bara fem månader efter att Kongsberg PCS blev etablerad som en fristående verksamhet efter att ha blivit uppköpt av OpenGate Capitol.

Stuart Fox, vd för Kongsberg PCS, kommenterar den nya affären i ett uttalande:

– Detta är en monumental dag för Kongsberg och MultiCam. Våra verksamheter kommer tillsammans att leverera ”best in class” när det gäller skär- och efterbehandlingsprocesser, och kommer att ge en enorm fördel för vår globala kundbas. Efter att avtalet fullförts ser jag fram emot att börja integrera våra verksamheter och utforska nya marknader, säger han.

Bevarar varumärket

MultiCam fortsätter under eget namn och vd:n David J Morse blir medlem i styrelsen och fortsätter att leda verksamheten. Företaget grundades 1989 och levererar CNC-skärlösningar för en rad olika branscher och användningsområden, allt ifrån skyltproduktion till digital efterbehandling.

I Sverige är Alvöen återförsäljare för MultiCams produkter.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Franskt högtryck i Sörmland – kan laminera direkt på bordet

När nystartade inDekor skulle investera i ett monteringsbord så fastnade de för franska Kala. Tillverkaren skapar ett högt och jämnt tryck i bommen med hjälp av elmotorer vilket gör att det går att laminera direkt på bordet.
inDekor-Kala-applicator

Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.
Oppboga-from-abovex

Klädsam satsning på DTF-tryck lockar företagskunder

Skyltföretaget Sign me up utanför Göteborg vidareutvecklar sin satsning på arbetskläder. Nu har de köpt ett DTF-paket som förenklat processen avsevärt. Ett mål är att skala upp produktionen.
image0

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R