Kongsberg köper MultiCam

Stuart Fox (till vänster), vd för Kongsberg PCS och David Morse, vd för MultiCam. Foto: Pressbild

Skärbordstillverkaren Kongsberg PCS kungör att man köper MultiCam, en amerikansk producent och distributör av CNC-fräsar och digitala efterbehandlingsprocesser. Med uppköpet av MultiCam, som inkluderar verksamheten i USA och säljkontor i Kanada och Tyskland, utvidgar Kongsberg sin räckvidd och kundbas över hela Nordamerika och Europa, och styrker sin ställning på efterbehandlingsmarknaden.

Nyheten om förvärvet kommer bara fem månader efter att Kongsberg PCS blev etablerad som en fristående verksamhet efter att ha blivit uppköpt av OpenGate Capitol.

Stuart Fox, vd för Kongsberg PCS, kommenterar den nya affären i ett uttalande:

– Detta är en monumental dag för Kongsberg och MultiCam. Våra verksamheter kommer tillsammans att leverera “best in class” när det gäller skär- och efterbehandlingsprocesser, och kommer att ge en enorm fördel för vår globala kundbas. Efter att avtalet fullförts ser jag fram emot att börja integrera våra verksamheter och utforska nya marknader, säger han.

Bevarar varumärket

MultiCam fortsätter under eget namn och vd:n David J Morse blir medlem i styrelsen och fortsätter att leda verksamheten. Företaget grundades 1989 och levererar CNC-skärlösningar för en rad olika branscher och användningsområden, allt ifrån skyltproduktion till digital efterbehandling.

I Sverige är Alvöen återförsäljare för MultiCams produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *