Grafiska Företagen byter vd vid årsskiftet

Eva Glückman har en bakgrund som jurist. Foto: Pressbild/Erik Thor

Eva Glückman har utsetts till ny vd för Grafiska Företagen. Hon efterträder Ravindra Parasnis som går i pension efter sex år som förbundets vd.

– Jag är mycket stolt över mitt kommande uppdrag som vd. Grafiska Företagen finns tillhands för sina cirka 400 medlemmar. Branschen och beteenden förändras och inom ramen för förbundets roll vill jag vara med och driva frågor som underlättar för medlemsföretagen att bedriva sin affärsverksamhet, säger Eva Glückman i ett pressuttalande.

Eva Glückman är utbildad jurist och har en bakgrund som chefsjurist för Transportföretagen och som förhandlare för dåvarande KFS. Hon började på Grafiska Företagen i januari 2014 och har för närvarande tjänsten som förhandlingschef. Rollen som vd tar hon över från och med den 1 januari 2022.

Etablerat nätverk

Thorbjörn Sagerström, ordförande för Grafiska Företagen, säger att man är mycket nöjd med rekryteringen av Eva Glückman som förbundets nya vd.

– Arbetsgivarfrågorna är och förblir det tyngsta benet i verksamheten och här besitter Eva stor erfarenhet och kompetens. Hon har dessutom utmärkta förutsättningar att tillsammans med Grafiska Företagens medarbetare fortsätta stötta medlemsföretagen i bland annat hållbarhets- och kompetensförsörjningsfrågor, säger Thorbjörn Sagerström och avslutar:

– Att vi gjort en internrekrytering gör att vi får en kontinuitet samtidigt som vi drar nytta av Evas redan etablerade nätverk bland medlemsföretag, motparter och inom Svenskt Näringsliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *