Utökar produktportföljen med fler folier

Arlon Graphics SLX Cast Wrap, här monterad på lastbilar. Foto: Pressbild

Antalis har tecknat ett europeiskt distributionsavtal med tillverkaren Arlon Graphics, som gör lösningar för sign, display och grafisk industri. Samarbetet ska bland annat utöka sortimentet av bilfolier.

Antalis skriver i ett pressmeddelande att Arlon har ett brett utbud av vinyler och tillhörande laminat av hög kvalitet. Partnerskapet ska stärka Antalis produkt- och serviceerbjudande inom bilfoliering, interiör och exteriör väggdekoration samt skylttillverkning.

Lars Wiklund, Antalis.

– Arlons skicklighet av limutveckling i kombination med deras höga grad av teknisk expertis gör dem till en perfekt partner för Antalis, säger Lars Wiklund, produktchef för Visual Communications hos Antalis.

Inga limrester

Arlon Graphics släppte tidigare i år en serie med wrappingfolier i tjugo olika färger. Nya PCC-folien, Premium Colour Change, använder den så kallade FLITE-teknologin vilket bland annat innebär att limmet har en låg klibbighet och inte lämnar några rester. Folien kan även monteras av en person och repositioneras flera gånger.

– Vi är stolta att distribuera Arlons produkter med SLX+ och FLITE Technology. Det är en game changer som ger bilfolierare enklare, snabbare installationer med mycket hög återplaceringsförmåga och inte minst att det är enkelt att ta bort folien, säger Lars Wiklund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: