Utökar produktportföljen med fler folier

PUBLICERAD: 27 oktober 2021
UPPDATERAD: 27 oktober
Arlon Graphics SLX Cast Wrap, här monterad på lastbilar. Foto: Pressbild

Antalis har tecknat ett europeiskt distributionsavtal med tillverkaren Arlon Graphics, som gör lösningar för sign, display och grafisk industri. Samarbetet ska bland annat utöka sortimentet av bilfolier.

Antalis skriver i ett pressmeddelande att Arlon har ett brett utbud av vinyler och tillhörande laminat av hög kvalitet. Partnerskapet ska stärka Antalis produkt- och serviceerbjudande inom bilfoliering, interiör och exteriör väggdekoration samt skylttillverkning.

Lars Wiklund, Antalis.

– Arlons skicklighet av limutveckling i kombination med deras höga grad av teknisk expertis gör dem till en perfekt partner för Antalis, säger Lars Wiklund, produktchef för Visual Communications hos Antalis.

Inga limrester

Arlon Graphics släppte tidigare i år en serie med wrappingfolier i tjugo olika färger. Nya PCC-folien, Premium Colour Change, använder den så kallade FLITE-teknologin vilket bland annat innebär att limmet har en låg klibbighet och inte lämnar några rester. Folien kan även monteras av en person och repositioneras flera gånger.

– Vi är stolta att distribuera Arlons produkter med SLX+ och FLITE Technology. Det är en game changer som ger bilfolierare enklare, snabbare installationer med mycket hög återplaceringsförmåga och inte minst att det är enkelt att ta bort folien, säger Lars Wiklund.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

UV-printing i fokus under innovationsdagar

Mimaki bjuder i slutet av oktober in till sitt digitala event Global Innovation Days. Det närmaste halvåret kommer företaget även att bjuda in till lokala fysiska events under det nya konceptet Application Days.
Mimaki Global Innovation 1600

Xerox drar sig ur Drupa

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.
drupa_flags-1

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R