Tillverkare får kvitto på hållbarhetsarbete

PUBLICERAD: 11 november 2021
UPPDATERAD: 11 november

Epson tilldelas hållbarhetsutmärkelsen Platina av Eco Vadis för andra året i rad.

Eco Vadis ger platina till Epson. Foto: Pressbild

Platinarankingen etablerades 2020 av det oberoende analysföretaget Eco Vadis. Statusen får Epson för att de har uppvisat höga poäng inom miljö, hållbara upphandlingar, arbetskraft och mänskliga rättigheter och etik. Betyget innebär att tillverkaren placerar sig bland de en procent bästa i branschen.

– Det är ett stort erkännande att få platina-ranking för andra året i rad, säger Yasunori Ogawa, global president för Epson och menar att hållbar resursanvändning och att hjälpa till att lösa samhällsproblem ligger i företagets natur.

– Förutom att sätta ambitiösa mål för att uppnå vår miljövision och bli koldioxidnegativa och inte använda underjordiska resurser till 2050, fortsätter vi att implementera flera åtgärder för att säkerställa god styrning och socialt ansvar i hela vår leverantörskedja, inklusive RBA 2-certifiering i några av våra viktigaste produktionsanläggningarna.

Fler är 75 000 företag har bedömts av Eco Vadis utifrån olika hållbarhetskriterier.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Gop blickar framåt med nya pappersskivor för print

Gop har tagit fram två nya pappersskivor för den grafiska industrin. Den ena passar för utomhusbruk och den andra gör sig bäst inne. GoBond Ecopaper består till 60 procent av återvunnet material medan Paperboard by Oppboga består helt av träfibrer.
Gop collage

HP vill leda grön och digital omställning

Sedan HP lanserade sitt vattenbaserade latex-bläck för ett antal år sedan har hållbarhet varit en viktig ledstjärna, och det löpte även som en grön tråd genom årets Fespa-monter.
Fespa-HP-Oscar-Vidal

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2