Tillverkare får kvitto på hållbarhetsarbete

Epson tilldelas hållbarhetsutmärkelsen Platina av Eco Vadis för andra året i rad.

Eco Vadis ger platina till Epson. Foto: Pressbild

Platinarankingen etablerades 2020 av det oberoende analysföretaget Eco Vadis. Statusen får Epson för att de har uppvisat höga poäng inom miljö, hållbara upphandlingar, arbetskraft och mänskliga rättigheter och etik. Betyget innebär att tillverkaren placerar sig bland de en procent bästa i branschen.

– Det är ett stort erkännande att få platina-ranking för andra året i rad, säger Yasunori Ogawa, global president för Epson och menar att hållbar resursanvändning och att hjälpa till att lösa samhällsproblem ligger i företagets natur.

– Förutom att sätta ambitiösa mål för att uppnå vår miljövision och bli koldioxidnegativa och inte använda underjordiska resurser till 2050, fortsätter vi att implementera flera åtgärder för att säkerställa god styrning och socialt ansvar i hela vår leverantörskedja, inklusive RBA 2-certifiering i några av våra viktigaste produktionsanläggningarna.

Fler är 75 000 företag har bedömts av Eco Vadis utifrån olika hållbarhetskriterier.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: