De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Konica Minoltas etikettskrivare Accurio Label 230. Foto: Pressbild

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Lösningen knyts samman av programvaran AccurioPro Label Impose, som integrerar Accurios etikettmaskiner i alla produktionsprocesser. En flexoenhet kan också kopplas samman med utrustningen för att trycka med vitt och andra flexofärger.

Två banbredder

Etikettskrivaren Accurio Label 230 är utrustad med Eye-mark och kan skriva ut med korrekt passning på förtryckt media. Enligt Konica Minolta är det en snabb maskin, upp till 23,4 meter per minut och användarvänlig för tryckaren. Du kan växla mellan två banbredder – 250 millimeter och 330 millimeter.

 

Förädling av etiketter

Etiketterna kan förädlas och stansas i MGI JETvarnish 3D Web, som kan skriva ut både 2D- och 3D-effekter. På så sätt skapas en premium-etikett, till exempel för en vinflaska, men för att ge produkten extra värde måste den ligga i kartongförpackning. Den kan skrivas ut på en Accuriojet KM 1e med de patenterade skrivhuvudena Dot Freeze Technology. Vinkartongen kan även förädlas i en MGI JETvarnish.

Inkjetskrivare för wellpappskivor – PKG-675i Precision Packaging Series. Foto: Pressbild

Inkjet för wellpapp

Konica Minolta har tagit fram en broschyr för etikett- och förpackningsproduktion i korta serier.

Konica Minoltas etikett- och förpackningslösning inkluderar också en fraktlåda tillverkad på en Konica Minolta PKG-675i Precision Packaging Series. En inkjetmaskin med vattenbaserat bläck som skriver ut i ett pass på wellpappkvaliteter.

Konica Minolta har gett ut en broschyr som berättar mer om lösningen – och möjligheterna att få en komplett etikett- och förpackningslösning.

Text: Søren Winsløw, Översättning: Claes Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: