De demonstrerar komplett förpackningsflöde

PUBLICERAD: 22 november 2021
UPPDATERAD: 22 november
Konica Minoltas etikettskrivare Accurio Label 230. Foto: Pressbild

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Lösningen knyts samman av programvaran AccurioPro Label Impose, som integrerar Accurios etikettmaskiner i alla produktionsprocesser. En flexoenhet kan också kopplas samman med utrustningen för att trycka med vitt och andra flexofärger.

Två banbredder

Etikettskrivaren Accurio Label 230 är utrustad med Eye-mark och kan skriva ut med korrekt passning på förtryckt media. Enligt Konica Minolta är det en snabb maskin, upp till 23,4 meter per minut och användarvänlig för tryckaren. Du kan växla mellan två banbredder – 250 millimeter och 330 millimeter.

 

Förädling av etiketter

Etiketterna kan förädlas och stansas i MGI JETvarnish 3D Web, som kan skriva ut både 2D- och 3D-effekter. På så sätt skapas en premium-etikett, till exempel för en vinflaska, men för att ge produkten extra värde måste den ligga i kartongförpackning. Den kan skrivas ut på en Accuriojet KM 1e med de patenterade skrivhuvudena Dot Freeze Technology. Vinkartongen kan även förädlas i en MGI JETvarnish.

Inkjetskrivare för wellpappskivor – PKG-675i Precision Packaging Series. Foto: Pressbild
Inkjet för wellpapp
Konica Minolta har tagit fram en broschyr för etikett- och förpackningsproduktion i korta serier.

Konica Minoltas etikett- och förpackningslösning inkluderar också en fraktlåda tillverkad på en Konica Minolta PKG-675i Precision Packaging Series. En inkjetmaskin med vattenbaserat bläck som skriver ut i ett pass på wellpappkvaliteter.

Konica Minolta har gett ut en broschyr som berättar mer om lösningen – och möjligheterna att få en komplett etikett- och förpackningslösning.

Text: Søren Winsløw, Översättning: Claes Nordström

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)