Slutar uppdatera Pantone-biblioteket

PUBLICERAD: 4 januari 2022
UPPDATERAD: 14 november
Adobe slutar att uppdatera Pantone-färgbiblioteket.

Från och med mars 2022 kommer Adobe att ta bort Pantone-färgerna från framtida programuppdateringar. Detta eftersom färgbiblioteket enligt Adobe är föråldrat. Istället lanseras en molnbaserad abonnemangstjänst, Pantone Connect. 

I november 2021 skrev Adobes hjälpcenter en uppdatering på sin hemsida: ”För att minimera effekten av denna förändring arbetar vi på en alternativ lösning till de berörda produkterna”. Marcie Foster, Pantones chef för varumärkeshantering och marknadskommunikation, säger i en intervju:

– Tyvärr är den nuvarande implementeringen av Pantone-biblioteket i Adobes Creative Cloud-appar föråldrad med många färger som saknas samt felaktig information. För att ge den bästa användarupplevelsen har företagen tillsammans beslutat att ta bort de föråldrade biblioteken och fortsätta att samarbeta för en bättre upplevelse i appen.

Tillägg ger viss tillgång till färgerna

I samarbete med Adobe har Pantone lanserat appen Pantone Connect. Via appen kan användaren arbeta med alla Pantones färgkartor i Adobe som en plug-in, men i molnet så att den alltid har rätt färgdata. Totalt finns mer än 15 0o0 färger tillgängliga.

Tillgången till Pantone-färgerna säljs som ett abonnemang, Connect Premium, som sedan kan användas som en plug-in i användarens Adobe-bibliotek. Connect kan man köpa som Single access (en användare) eller som Corporate (ett företag med flera användare). Det finns även en kostnadsfri variant, Connect Basic, med begränsad tillgång till utbudet av färger.

Colour House är huvudleverantör av Pantones produkter i Sverige och återförsäljare av Pantone Connect.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)