Slutar uppdatera Pantone-biblioteket

Adobe slutar att uppdatera Pantone-färgbiblioteket.

Från och med mars 2022 kommer Adobe att ta bort Pantone-färgerna från framtida programuppdateringar. Detta eftersom färgbiblioteket enligt Adobe är föråldrat. 

I november 2021 skrev Adobes hjälpcenter en uppdatering på sin hemsida: “För att minimera effekten av denna förändring arbetar vi på en alternativ lösning till de berörda produkterna”. Det låter direkt alarmerande att just förpacknings- och etikettindustrin inte kommer att kunna använda Pantone-färger i samband med Adobes produkter i framtiden. Marcie Foster, Pantones chef för varumärkeshantering och marknadskommunikation, säger i en intervju:

– Tyvärr är den nuvarande implementeringen av Pantone-biblioteket i Adobes Creative Cloud-appar föråldrad med många färger som saknas samt felaktig information. För att ge den bästa användarupplevelsen har företagen tillsammans beslutat att ta bort de föråldrade biblioteken och fortsätta att samarbeta för en bättre upplevelse i appen.

Tillägg ger viss tillgång till färgerna

Pantone har ett Adobe-tillägg som heter Pantone Connect som kan laddas ner från Adobe Marketplace på exchange.adobe.com. Detta tillägg ger användare tillgång till några av Pantone-biblioteken.

Men mjukvara säljs allt mer på prenumeration. Kanske är denna utveckling ett uttryck för att Pantone skulle vilja ha sin del av kakan, genom att köpa deras plug-in på licensen. Detta har ännu inte meddelats, så vi får vänta och se vad lösningen blir.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: