Slutar uppdatera Pantone-biblioteket

PUBLICERAD: 4 januari 2022
UPPDATERAD: 14 november
Adobe slutar att uppdatera Pantone-färgbiblioteket.

Från och med mars 2022 kommer Adobe att ta bort Pantone-färgerna från framtida programuppdateringar. Detta eftersom färgbiblioteket enligt Adobe är föråldrat. Istället lanseras en molnbaserad abonnemangstjänst, Pantone Connect. 

I november 2021 skrev Adobes hjälpcenter en uppdatering på sin hemsida: ”För att minimera effekten av denna förändring arbetar vi på en alternativ lösning till de berörda produkterna”. Marcie Foster, Pantones chef för varumärkeshantering och marknadskommunikation, säger i en intervju:

– Tyvärr är den nuvarande implementeringen av Pantone-biblioteket i Adobes Creative Cloud-appar föråldrad med många färger som saknas samt felaktig information. För att ge den bästa användarupplevelsen har företagen tillsammans beslutat att ta bort de föråldrade biblioteken och fortsätta att samarbeta för en bättre upplevelse i appen.

Tillägg ger viss tillgång till färgerna

I samarbete med Adobe har Pantone lanserat appen Pantone Connect. Via appen kan användaren arbeta med alla Pantones färgkartor i Adobe som en plug-in, men i molnet så att den alltid har rätt färgdata. Totalt finns mer än 15 0o0 färger tillgängliga.

Tillgången till Pantone-färgerna säljs som ett abonnemang, Connect Premium, som sedan kan användas som en plug-in i användarens Adobe-bibliotek. Connect kan man köpa som Single access (en användare) eller som Corporate (ett företag med flera användare). Det finns även en kostnadsfri variant, Connect Basic, med begränsad tillgång till utbudet av färger.

Colour House är huvudleverantör av Pantones produkter i Sverige och återförsäljare av Pantone Connect.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R