Webbinarium: Renovera med folier

PUBLICERAD: 11 januari 2022
UPPDATERAD: 11 januari
Ett hotellrum som fått ett helt nytt utseende med Coala Interior Film. Bilden till vänster före och bilden till höger efter renoveringen. Foto: Antalis

Riv inte ut allt det gamla, renovera med inredningsfolier istället. Det är temat för ett webbinarium med live-demo som anordnas av Antalis den 26 januari. 

Produktserien Coala Interior Film finns i cirka 650 olika utföranden och kan användas inomhus på allt ifrån väggar och golv till möbler och inredningsdetaljer. En produkt som, enligt Antalis, kräver lite underhåll, är uv-tålig, brandklassad och antibakteriell.

– På webbinariet vill vi visa hur denna produkt kan förändra inredningen i vanliga miljöer som till exempel kontor eller hotell, utan att behöva stänga ner verksamheten. Det kan vara ett alternativ till att anlita en målare eller snickare, säger Lars Wiklund, produktchef för visuell kommunikation hos Antalis.

Lars Wiklund, Antalis.
Experterna ger tips

Med på länk från Antalis demolokaler i Luxemburg finns montörer som är experter på att foliera. De kommer att visa hur folien monteras på olika ytor och hur man applicerar för att täcka hörn och runda former.

– De delar med sig av sina bästa tips och tricks. Framför allt visar de själva handlaget, till exempel hur man skär, viker och hur mycket överlappning det behöver vara, säger Lars Wiklund.

Syftet med webbinariet är att visa hur man kan förlänga livslängden på interiörer och inte minst, slänga mindre.

– Vi vill ta ner eventuella tankehinder och visa hur fort det går att ändra utseende på ett utrymme. Det behöver inte vara slit och släng, utan man kan fräscha upp interiören på ett enkelt sätt.

”Välinvesterad timme”

Målgruppen är butiksägare, inredningsarkitekter och fastighetsägare, men även tryckerier som vill utvidga sitt erbjudande.

– Jag tror det är en välinvesterad timme med en brant inlärningskurva där deltagarna kan få med sig många intressanta idéer, säger Lars Wiklund.

Webbinariet hålls onsdagen den 26 januari, klockan 9–10. Anmälan kan göras via denna länk. För den som inte kan delta på det utsatta datumet finns det möjlighet att ta del av en inspelning i efterhand.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)