Affärssystem nu i molnet

PUBLICERAD: 24 mars 2022
UPPDATERAD: 24 mars
Alexandra Pettersson är ansvarig för sälj och support på familjeföretaget Simutek.

Familjeföretaget Simutek har varit i den grafiska branschen i 30 år. Företaget utvecklar och säljer affärssystemet GKS i Sverige och Norge. Under Sign&Print-mässan visas en ny molnbaserad version av systemet.

– GKS är ett affärssystem för grafisk industri med allt från produktkalkyl, offert, order, produktionsplanering, papperslager, distribution till ekonomikopplingar och stöd för JDF, säger Alexandra Pettersson som är ansvarig för sälj och support på företaget.

Varför ska besökarna komma till er monter?

– Vi vill visa vårt heltäckande affärssystem GKS för så många som möjligt.  Från en snabb produktkalkyl genom hela produktionskedjan i tryckeriet. I en pressad bransch där inköpspriser ändras dagligen är det viktigt att ha koll på lönsamheten och se var marginalerna finns. Den informationen får man i GKS. Vi vill också visa hur man med GKS kan minimera onödigt administrativt arbete i alla led för att vara så kostnadseffektiv som möjligt.

Visar ni några produktnyheter?

– Vi kommer att visa den fjärde generationen av GKS som är i molnet. Allt är nytt men med samma snabba kalkylmotor och funktioner som man kan förvänta sig av ett modernt system.

Vad har ni för förväntningar på mässan?

– Vi hoppas på många besökare och det ska bli roligt att åter igen träffa våra kunder personligen efter ett långt uppehåll med digitala möten. Vi ser också fram emot att få etablera nya kontakter och visa GKS, säger Alexandra Pettersson.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper