Affärssystem nu i molnet

PUBLICERAD: 24 mars 2022
UPPDATERAD: 24 mars
Alexandra Pettersson är ansvarig för sälj och support på familjeföretaget Simutek.

Familjeföretaget Simutek har varit i den grafiska branschen i 30 år. Företaget utvecklar och säljer affärssystemet GKS i Sverige och Norge. Under Sign&Print-mässan visas en ny molnbaserad version av systemet.

– GKS är ett affärssystem för grafisk industri med allt från produktkalkyl, offert, order, produktionsplanering, papperslager, distribution till ekonomikopplingar och stöd för JDF, säger Alexandra Pettersson som är ansvarig för sälj och support på företaget.

Varför ska besökarna komma till er monter?

– Vi vill visa vårt heltäckande affärssystem GKS för så många som möjligt.  Från en snabb produktkalkyl genom hela produktionskedjan i tryckeriet. I en pressad bransch där inköpspriser ändras dagligen är det viktigt att ha koll på lönsamheten och se var marginalerna finns. Den informationen får man i GKS. Vi vill också visa hur man med GKS kan minimera onödigt administrativt arbete i alla led för att vara så kostnadseffektiv som möjligt.

Visar ni några produktnyheter?

– Vi kommer att visa den fjärde generationen av GKS som är i molnet. Allt är nytt men med samma snabba kalkylmotor och funktioner som man kan förvänta sig av ett modernt system.

Vad har ni för förväntningar på mässan?

– Vi hoppas på många besökare och det ska bli roligt att åter igen träffa våra kunder personligen efter ett långt uppehåll med digitala möten. Vi ser också fram emot att få etablera nya kontakter och visa GKS, säger Alexandra Pettersson.

Läs vidare

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2