Corel demonstrerar möjligheter i programsvit för grafisk produktion

PUBLICERAD: 1 april 2022
UPPDATERAD: 1 april
Joakim Alriksson, Corel, håller tillsammans med sin kollega Stefan Lindblad ett digitalt frukostseminarium 28 april. Foto: Claes Nordström

Bildredigering, vektorgrafik och grafisk formgivning blir det torsdag 28 april när Corel bjuder in till ett gratis digitalt frukostseminarium. 

Mjukvaran Corel Draw Graphics Suite är utvecklad för produktion av visuell kommunikation, tryckta skyltprodukter, marknadsföringsmaterial med mera. Företaget bakom programvarusviten Corel Draw är ett kanadensiskt företag som etablerar sig allt mer i Europa. Programmen erbjuder en helhetslösning för grafisk design och hantering av grafik, foto och 3D och finns numera flera språk, däribland svenska.

Gratis seminarium

Torsdag 28 april klockan 08.30 håller Joakim Alriksson och Master of Corel Draw Stefan Lindblad ett digitalt frukostmöte med en demonstration om möjligheterna och de grundläggande funktionerna i Corel Draw. Frukostmötet hålls i samarbete med vår systertidning Cap&Design. Deltagarna får under frukostmötet möjlighet att ställa frågor. Anmälan till seminariet är gratis.

CorelDraw är anpassad för produktion av skylt- och storformatsprodukter, marknadsföringsmaterial… Foto: Pressbild

– De många formaten in och ut gör oss speciellt attraktiva för dig som tar in byggritningar. Exaktheten i måtten fungerar bra när du ska upp i stora format eller exakthet krävs. Vi har Pantone-biblioteket inbyggt. Hela sviten ligger i ett enda program säger Joakim Alriksson, Corel.

– Corel Draw är lätt att lära sig, inte minst eftersom allt ligger i ett och samma program. Du hittar också i stort sett samma funktioner som i Creative Suite, även om de kanske fungerar lite annorlunda, avslutar Joakim Alriksson och tillägger att man antingen kan köpa programmet eller teckna en årsprenumeration.

…och även fordonsfoliering. Foto: Pressbild

 

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Hexis nya skärprogramvara tillgängliggörs på marknaden

Nu finns Hexis egenutvecklade programvara för skärning av självhäftande skyddsfilmer tillgänglig för kunderna. Matmak gör det enkelt att förskära delar i företagets Bodyfence-sortiment.
Joachim Wallgren

Interiör allt viktigare för Storbildsbolaget

Storbildsbolaget ser stor potential inom interiör och tillverkar flera egna produkter. Nyligen gjorde de om konceptet för en välkänd smyckesdesigners butik i hemstaden Helsingborg. Men de lägger lika mycket krut när de står för butikskonceptet i en helt ny City Gross-butik.
FotoJet-(2)

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera