Rundar av mässan med potentiell affär

PUBLICERAD: 11 april 2022
UPPDATERAD: 11 april
Mikael Eriksson, ansvarig för det grafiska affärsområdet hos Quadient, med nya Duplo DC-648. Foto: Anja Degerholm

Något färre besökare i montern än före pandemin, men betydligt mer kvalitetstid med dem som stannade till – och framför allt kunder som är på mässan för att investera. Så sammanfattar Mikael Eriksson, affärsområdesansvarig på Quadient, årets Sign&Print Scandinavia.

– Det har varit kvalitet på besökarna, de som kommit hit är uppriktigt intresserade av det vi har att erbjuda. Det är också många som är här för första gången och som vi inte visat våra system för tidigare.

Han säger att besökarna varit intresserade av samtliga system som Quadient tagit med till mässan. Möjligtvis har det varit ett lite extra stort intresse för nya skär- och falsmaskinen Duplo DC-648 som lanserades bara veckor innan mässan. En mellanmodell som lägger sig mellan DC-646 och DC-746, men som är snabbare och har en uppdaterad mjukvara. Där räknar Quadient även med att kunna ta hem en affär.

– Vi hoppas kunna stänga den affären inom kort, säger Mikael Eriksson men vill inte avslöja mer förrän allt är klart.

Läs vidare

Höstmöte med hett och kyligt studiebesök

Två företagsbesök stod på agendan när Fespa Sweden i oktober bjöd in till sitt sedvanliga höstmöte. Den här gången gick färden till Göteborg.
Fespa höstmöte 2

Wasa Grafiska går igång på krångliga trycksaker

Ett arkmatat skärbord har tagit plats hos familjeföretaget Wasa Grafiska i Bromma. Nu ser tryckeriet möjligheter att kapa flaskhalsar och kunna göra fler jobb i eget hus.
Wasa Grafiska

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Heidelberg vill slå världsrekord – lanserar uppdaterad offsetpress

Med målet att slå rekord i antal producerade ark har Heidelberg uppdaterat sin arkmatade offsetpress för att få den snabbare och effektivare.
SM_XL_106_21_k_1

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil