Ökad automation ska få fler att välja inkjet

Ricoh Pro VC70000e är det senaste tillskottet i Ricohs prisvinnande familj med inkjetskrivare. Foto: Pressbild

Hastighet, kvalitet och tillförlitlighet. Det är tre ord som Ricoh använder för att beskriva nya Ricoh Pro VC7000e, en helautomatisk inkjetpress som bygger vidare på tidigare rullskrivare i serien med kontinuerlig matning.

Med denna höghastighetspress vill Ricoh accelerera övergången från offset till digitaltryck och bredda möjligheterna för tryckföretagen att hitta nya affärsområden att verka inom. Enligt tillverkaren är den lämpad för produktion av krävande applikationer så som kundanpassade marknadsförings- och direktreklamskampanjer. Det framgår av ett pressmeddelande från Ricoh.

Den nya bläckstråleskrivaren är en vidareutveckling av Ricoh Pro VC70000 som kom 2018 och belönades med en EDP Award 2019. Såväl hårdvara som programvara har uppgraderats i den nya modellen. Nytt är bland annat införandet av en särskild enhet för bestrykning som ska öka substratets flexibilitet och förbättra både färgskalan och bildskärpan.

Eef de Ridder (till höger) tar emot en EDP Award 2019 för Ricohs bläckstråleskrivare Pro VC70000, föregångaren till Pro VC70000e.

Kombination av AI och ML

Som ett svar på att många företag brottas med problem att hitta kvalificerad arbetskraft har VC70000e också utrustats med en svit av funktioner som automatiserar flödet, som kombinerar AI och maskininlärning (ML). Skrivaren är bland annat utrustad med inspektions- och spårningssystemet Ricoh Pro Scanner Option som ger konstant återkoppling om maskinens och jobbets status.

– Pro VC70000e kommer att hjälpa kunderna att automatisera sin produktion och övervinna de utmaningar som de upplever till följd av pappersbristen. Den ursprungliga Pro VC70000:s patenterade torkteknik öppnade dörrar till nya möjligheter när det gäller bläckstrålekvalitet med kontinuerlig matning, och denna nya modell är nästa fas i vår fortsatta utveckling för att leverera bläckstråleinnovation i toppklass, säger Eef de Ridder, vice vd för grafisk kommunikation på Ricoh Europe.

Möjligt att uppgradera

Alla funktioner på Ricoh Pro VC70000e finns tillgängliga som uppgraderingar för befintliga användare av den tidigare modellen Ricoh Pro VC70000.

Skrivaren är redan tillgänglig i hela EMEA-området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: