NI Solutions gör uppköp

PUBLICERAD: 4 oktober 2022
UPPDATERAD: 4 oktober
Uniprints Daniel Pettersson och Magnus Lundgren, försäljningschef på NI Solutions befäster förvärvet med ett handslag. Foto: Pressbild

Etikettskrivare, uv-skrivare och andra specialskrivare blir tillskott i NI Solutions sortiment med det nya förvärvet.

NI Solutions förvärvar Uniprint. Uppköpet blev klart 1 oktober och verksamheten kommer att integreras i den befintliga verksamheten under hösten. UniPrint är en leverantör av mindre etikettskrivare, uv-skrivare och andra specialskrivare. I utbudet finns även DTG (direct to garnment) och DTF (direct to film) samt dataduplicering.

Magnus Lundgren, försäljningschef på NI Solutions:

– Vi är mycket glada att bredda vårt sortiment med Uniprints produkter och bli en ännu mer komplett partner för alla som vill producera utskrifter i alla dess former.

Blir produktansvarig

Daniel Pettersson som drivit UniPrint följer med över till NI Solutions. Hans nya roll blir kam-säljare och produktansvarig för alla Uniprints produkter i NI Solutions.

– Vi är också mycket glada för att Daniel börjar hos oss med sin gedigna kunskap och erfarenhet. Daniel utgår dessutom från Ängelholmstrakten så vi kommer få ytterligare ökad närvaro söderut i Sverige, säger Magnus Lundgren.

Planerar att utöka erbjudandet

Daniel Pettersson säger att de är övertygade om att affären är en bra lösning och tillägger att kunder och deras produktionslösningar kommer att vara i trygga händer hos NI Solutions.

– Vi kommer också att satsa vidare i NI Solutions regi och utöka vårt erbjudande med ännu fler spännande lösningar. Jag ser fram mot den resan.

Enligt NI Solutions är uppstarten i gång och Uniprints produkter kommer snart att finnas på NI Solutions webb och säljkanaler.

Läs vidare

De blir återförsäljare av Anapurna i Skandinavien

Nu står det klart att Konica Minolta blir återförsäljare av Agfas Anapurna-serie i Norge, Sverige och Danmark.
Agfa konica minolta

Eskils ökar tryckkapaciteten med B2-press

Lagom till jul levereras Eskils nya digitalpress. En investering som bäddar för variabeltryckta kartongförpackningar och mångsidigt tryck i stort.
Eskils kopia

Fogra släpper färgstandard för textiltryck

Digitalt textiltryck omfattar ett antal olika marknadssegment, som främst skiljer sig åt i fråga om tillämpning, val av naturliga eller syntetiska textilier och motsvarande färgkategorier för bläckstråleskrivare.
fogra-forschung-Textil

TMG investerar i sin fjärde HP Indigo

I oktober installerade Visutech den fjärde HP Indigo 15K hos Taberg Media group, TMG, denna gång i deras lokaler i Bromma.
HP-indigo-Tomas-eklund

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil