NI Solutions gör uppköp

PUBLICERAD: 4 oktober 2022
UPPDATERAD: 4 oktober
Uniprints Daniel Pettersson och Magnus Lundgren, försäljningschef på NI Solutions befäster förvärvet med ett handslag. Foto: Pressbild

Etikettskrivare, uv-skrivare och andra specialskrivare blir tillskott i NI Solutions sortiment med det nya förvärvet.

NI Solutions förvärvar Uniprint. Uppköpet blev klart 1 oktober och verksamheten kommer att integreras i den befintliga verksamheten under hösten. UniPrint är en leverantör av mindre etikettskrivare, uv-skrivare och andra specialskrivare. I utbudet finns även DTG (direct to garnment) och DTF (direct to film) samt dataduplicering.

Magnus Lundgren, försäljningschef på NI Solutions:

– Vi är mycket glada att bredda vårt sortiment med Uniprints produkter och bli en ännu mer komplett partner för alla som vill producera utskrifter i alla dess former.

Blir produktansvarig

Daniel Pettersson som drivit UniPrint följer med över till NI Solutions. Hans nya roll blir kam-säljare och produktansvarig för alla Uniprints produkter i NI Solutions.

– Vi är också mycket glada för att Daniel börjar hos oss med sin gedigna kunskap och erfarenhet. Daniel utgår dessutom från Ängelholmstrakten så vi kommer få ytterligare ökad närvaro söderut i Sverige, säger Magnus Lundgren.

Planerar att utöka erbjudandet

Daniel Pettersson säger att de är övertygade om att affären är en bra lösning och tillägger att kunder och deras produktionslösningar kommer att vara i trygga händer hos NI Solutions.

– Vi kommer också att satsa vidare i NI Solutions regi och utöka vårt erbjudande med ännu fler spännande lösningar. Jag ser fram mot den resan.

Enligt NI Solutions är uppstarten i gång och Uniprints produkter kommer snart att finnas på NI Solutions webb och säljkanaler.

Läs vidare

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R