Ny staplare förbättrar flödet i efterbehandlingen

PUBLICERAD: 11 oktober 2022
UPPDATERAD: 2 november
Den motoriserade staplaren MPS XL Multi-Purpose Stacker är utformad för Xerox-skrivare. Foto: Pressbild

Plockmatic Group lanserar MPS XL Multi-Purpose Stacker. En flexibel och kostnadseffektiv staplingslösning, utformad för integrering med en rad produktionsskrivare från Xerox, enligt tillverkaren.

Plockmatic MPS XL Multi-Purpose Stacker har ett motoriserat staplingsbord som gör det enkelt att lyfta och hantera tunga pappersbuntar och föra dem i kontakt med efterbehandlingsutrustning för att färdigställa grafiska produkter. MPS XL kan monteras på Xerox Production Ready Finisher Plus och är för närvarande tillgänglig för skrivartillverkarens maskiner; Iridesse, Versant 4100 och Versant 280.

Produktion av långa ark

MPS XL skapar en länk mellan skrivaren och efterbehandlaren och hjälper till att skapa en komplett applikation. Enligt Plockmatic gör staplaren hanteringen enklare när det gäller att till exempel producera extra långa ark. Ark som matas in i MPS XL kan enkelt flyttas till en annan efterbehandlingsmaskin, till exempel Morgana AutoCut Pro från Plockmatic.

Kostnadseffektiv stapling

Plockmatic skriver i ett pressmeddelande att MPS XL klarar högre produktionsvolymer än de flesta staplare och kan hantera papper på upp till 400 gram per kvadratmeter.

Jakob Ekeberg, produktchef på Plockmatic Group:

– Marknaden utvecklas mot nya digitalt tryckta applikationer som bland annat kräver längre ark. Tryckoperatörer behöver en lösning som gör det möjligt att stapla, hantera och transportera de långa och ofta tunga arken. MPS XL gör det lika enkelt att transportera långa ark som ark i standardstorlek. Produkten erbjuder en unik kombination av funktioner – stapling, lyftning och transport – i en enda produkt som du inte hittar någon annanstans.

Läs vidare

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8