Malmötryckeri investerar i en HP Indigo

PUBLICERAD: 20 december 2022
UPPDATERAD: 13 januari
Enligt Jonas Rydje, vd för Allmedia, ska den nya pressen bredda tryckeriets utbud. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Allmedia i Malmö satsar på en HP Indigo 7800 med sex färgverk. Den nya digitalpressen ska möta en ökad efterfrågan på små och unika upplagor. 

Sign&Print gjorde sommaren 2022 ett reportage hos Allmedia. Vd:n Jonas Rydje berättade då att det fanns planer på att utöka digitaltrycket och komplettera den Xerox iGen 150 som företaget förlitat sig på i några år. Detta för att kunna möta en ökad efterfrågan på mindre serier, ibland så få som enstaka exemplar.

Större utbud av substrat

Nu är alltså investeringen i hamn och den nya HP Indigo-pressen ska ge Allmedia ökad produktivitet och flexibilitet när det gäller det digitala trycket. Tillskottet innebär ett större och mer mångsidigt utbud av tryckmaterial, bland annat färgade papper, plast och transparenta material. Det blir också möjligt att trycka på tjockare material, upp till 400 micron. Det går även att enbart trycka med CMY för att öka hastigheten från 120 till 160 sidor i minuten, till en lägre körkostnad.

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att Allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje vd för Allmedia i ett pressuttalande.

På plats efter nyår

Den nya pressen är utrustad med sex färgverk, förutom CMYK även orange, violet och grön, för en större färgrymd och för att kunna ta sig an utmanande PMS-färger. För fotoapplikationer i färg kan färgerna Light Cyan och Light Magenta användas och Light Black används med fördel till svartvita fotoapplikationer.

Enligt leverantören Visutech innebär HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg att pressen har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet kombinerat med digitaltryckets fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och möjligheter med variabeldata. En ”digital offset”-press kort och gott.

Allmedias HP Indigo 7800 ska installeras av Visutech i januari 2023.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1