Malmötryckeri investerar i en HP Indigo

PUBLICERAD: 20 december 2022
UPPDATERAD: 13 januari
Enligt Jonas Rydje, vd för Allmedia, ska den nya pressen bredda tryckeriets utbud. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Allmedia i Malmö satsar på en HP Indigo 7800 med sex färgverk. Den nya digitalpressen ska möta en ökad efterfrågan på små och unika upplagor. 

Sign&Print gjorde sommaren 2022 ett reportage hos Allmedia. Vd:n Jonas Rydje berättade då att det fanns planer på att utöka digitaltrycket och komplettera den Xerox iGen 150 som företaget förlitat sig på i några år. Detta för att kunna möta en ökad efterfrågan på mindre serier, ibland så få som enstaka exemplar.

Större utbud av substrat

Nu är alltså investeringen i hamn och den nya HP Indigo-pressen ska ge Allmedia ökad produktivitet och flexibilitet när det gäller det digitala trycket. Tillskottet innebär ett större och mer mångsidigt utbud av tryckmaterial, bland annat färgade papper, plast och transparenta material. Det blir också möjligt att trycka på tjockare material, upp till 400 micron. Det går även att enbart trycka med CMY för att öka hastigheten från 120 till 160 sidor i minuten, till en lägre körkostnad.

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att Allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje vd för Allmedia i ett pressuttalande.

På plats efter nyår

Den nya pressen är utrustad med sex färgverk, förutom CMYK även orange, violet och grön, för en större färgrymd och för att kunna ta sig an utmanande PMS-färger. För fotoapplikationer i färg kan färgerna Light Cyan och Light Magenta användas och Light Black används med fördel till svartvita fotoapplikationer.

Enligt leverantören Visutech innebär HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg att pressen har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet kombinerat med digitaltryckets fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och möjligheter med variabeldata. En ”digital offset”-press kort och gott.

Allmedias HP Indigo 7800 ska installeras av Visutech i januari 2023.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)