Designverktyg släpps i ny version

PUBLICERAD: 2 maj 2023
UPPDATERAD: 2 maj
Designverktyget PosterArtists senaste version. Foto: Canon/skärmdump

Canon har lanserat en ny version av sitt webbaserade designprogram PosterArtist för att skapa affischer, banderoller, skyltar med mera, för både hem och företag.

Den senaste versionen av PosterArtist kan användas för dubbelsidig och variabel utskrift samt erbjuder nya mallar för ett stort antal tillämpningar. Programvaran har också stöd för ”Auto Photo Fix” som gör det möjligt att justera bildens färgton och ljusstyrka.

För storformat och små skrivare

PosterArtist v1.1 är anpassad för skrivare som Canons imageRUNNER ADVANCE DX, imageRUNNER, i-SENSYS X och imagePRESS C270-serien av multifunktionsskrivare för kontor. Programvaran är även kompatibel med i-SENSYS-serien för små företag, imagePROGRAF-serien med storformatsskrivare och PIXMA-serien av hemskrivare.

Olika användningsområden

Med version 1.1 av PosterArtist kan användaren skapa flygblad för butiker, menyer för restauranger, kalendrar, fotokollage och många typer av affischer på ett användarvänligt sätt, enligt Canon.

– I en tid av skärmtrötthet har den taktila karaktären och den visuella attraktionen hos en tryckt applikation förmågan att skära igenom det digitala bruset – vilket hjälper varumärkeskommunikationen att bli mer kraftfull, särskilt när den är skräddarsydd, säger Jennifer Kolloczek, senior Europachef inom affärsutveckling, planering och innovation på Canon inom divisionen produktionsprint i ett pressmeddelande.

 

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449