Flatbädd med ny look fick premiär

Foto: Claes Nordström
PUBLICERAD: 1 juni 2023
UPPDATERAD: 1 juni
Victor Bildsten på Marabu Scandinavia hade mycket att stå i på årets Fespa-mässa.

Amerikanska Vanguard tog med sig en flatbäddskrivare till Fespa som fått nytt utseende och ökade möjligheter till produktivitet. Victor Bildsten på Marabu Scandinavia, som har agenturen i Sverige och Norge, berättar mer om maskinnyheten.

I Vanguards monter på Fespa-mässan visades en upphottad flatbäddsskrivare. Maskinmodellen med en printbädd på 3,2 x 2 meter, VK3220T-HS, har nu klätts om med ett chassi i ny design.

– De lanserade den här maskinen för ett år sedan och den har funnits med i prislistan. Men marknadssituationen har gjort att den inte har kunnat levereras förrän nu. Med tanke på det har de också släppt en ny design som talar lite om den nya eran som kommer.

Det säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia. Han tillägger att Vanguard successivt framöver kommer att applicera den nya designen på hela sin maskinportfölj. Ett nytt chassi och en ny färg, från den tidigare blå färgen till grått och svart, i linje med Dursts maskiner och produkter.

Vanguards nya utseende på flatbäddsskrivaren VK3220T-HS.

Amerikanska Vanguard är ett dotterbolag till Durst och tillverkar uv-flatbäddsskrivare, rulle till rulle-printrar och hybrider anpassade för att skriva ut kampanjmaterial och skyltar, dekorprodukter och förpackningar med mera. Sedan i början av förra året är Marabu Scandinavia Vanguards försäljningspartner i Sverige och Norge.

Återförsäljaren har sålt fem stycken av Vanguards flatbäddsskrivare i Sverige.

– Vi har installerat den första VK3220T-HS i Sverige hos Screenbolaget och kommer att installera en till under vecka 24, men det nya utseendet är nytt för Fespa, säger han och fortsätter berätta om maskinens uppgraderingsmöjligheter.

– Det som är nytt på den här maskinen är att du kan sätta in 15 stycken skrivhuvuden vilket gör att du får en väldigt hög produktivitet. Du kan jobba i produktionshastigheter upp till 250 kvadratmeter i timmen, men också nå hastigheter upp till 360 kvadratmeter i timmen.

Vanguards UV-LED-skrivare kan konfigureras med upp till 15 skrivhuvuden för högproducerande användare.

Flera av Marabu Scandinavias leverantörer ställde ut på Fespa-mässan i München, 23–26 maj och det blev demonstrationer för kunder hos D:gen, Roland DG, EFI och Vanguard med flera. Det pratades även färg och bläck med kunder i Marabus monter. Victor Bildsten hade mycket att göra på mässan och vi fick en snabb pratstund med honom på mässan mellan två kundmöten:

– Jag har faktiskt inte haft en lugn stund. Jag har träffat kunder och det har ringt kunder på vägen.

– Det har varit energigivande och kul, säger han.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper