Tre gånger snabbare DTF-print

PUBLICERAD: 30 augusti 2023
UPPDATERAD: 30 augusti
Den nya modellen TxF300-75 släpptes under augusti, bara månader efter föregångaren TxF150-75. Foto: Pressbild

Mimaki lanserade sin första DTF-skrivare i april i år. Mindre än ett halvår senare släpper de efterföljaren – TxF300-75 – som är tre gånger snabbare.

Efter lanseringen av den första DTF-skrivaren, TxF150-75, i april 2023 togs försäljningen av produkten överlag väl emot, skriver Mimaki i ett pressmeddelande. Å andra sidan fick de många förfrågningar från marknaden om att öka produktiviteten, och baserat på sin affärsfilosofi om att ”ovillkorligen tillhandahålla produkter som tillfredsställer kunderna” lanserar de nu, bara fem månader senare, TxF300-75. Den är utrustad med samma funktioner som den befintliga modellen TxF150-75, men med avsevärt ökad produktivitet.

Skrivaren är, liksom sin föregångare, utrustad med en recirkulationsfunktion för att förhindra att den vita färgen kloggar igen munstyckena. Övriga färger är ”avgasade” och levereras i aluminiumpåsar. Mimakis egna färger är ECO-Pass-certifierade, så att de tryckta textilierna kan få OEKO-TEX-märkningen.

För att uppnå den mest oavbrutna produktionen är skrivaren även utrustad med Mimakis Nozzle Check Unit (NCU) och Nozzle Recovering System (NRS), som kontrollerar och reglerar munstyckena så att inga streck uppstår i utskriften.

TxF300-75 lanseras i augusti 2023 och kommer att säljas till tillverkare av textila applikationer, såsom t-shirts i polyester och bomull samt väskor.

Mimaki levererar en integrerad skrivare, färg och mjukvarulösning. Dessutom har de ett antal rekommendationer gällande specifikationerna för DTF-film, hotmeltpulver, pulverappliceringsutrustning, efterbehandlingsmaskiner och värmepressar.

Ett DTF-printsystem gör det möjligt att trycka på ett bredare sortiment av tyger som bomull, blandat tyg och polyester, även på mörkt färgat tyg.

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg