Alvöen bjöd på flera nyheter

PUBLICERAD: 27 september 2023
UPPDATERAD: 29 september
Hendrik Fasmer, Johan Millby och Katarina Andersson Millby på Alvöen. Foto: Anja Degerholm

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.

Syftet var att visa vad skär- och fräsutrustningen som Alvöen säljer kan producera. Även om applikationerna tog stort utrymme var det själva fräsmaskinen som spelade huvudrollen.

– Fokus är på vår fräsmaskin Apex 3R från MultiCam. En kraftig och gedigen maskin med helautomatiskt verktygsbyte, berättar Katarina Andersson Millby, marknadsansvarig på svenska Alvöen.

Apex 3R är utvecklad för industriell fräsning av till exempel skylt- och expomaterial. Det exemplaret som visades under Sign&Print Scandinavia var utrustat med verktygsväxlare, pneumatisk, oscillerande och fast, tangiell kniv samt kamera. Nytt var att maskinen försetts med en spånsugsutrustning som samlar in spånen vid fräsning, för en bättre arbetsmiljö för operatören.

Apex 3R kan användas till fräsning av unika applikationer inom konst och design, som den här stenliknande kuben.
Flera installationer

Företaget har sålt flera maskiner bara på senare tid.

– I sommar har vi gjort tre installationer av den här modellen och efter mässan väntar två-tre stycken till.

Sedan 2019 finns Alvöen som ett svenskt dotterbolag till det norska moderbolaget med samma namn. Tidigare i år slogs det svenska bolaget samman med CNC Sweden vilket har inneburit ett bredare produktsortiment. Något som också märktes under mässan. Bland annat visades plastbockningsmaskiner från nederländska Shannon Machines. De kan användas till att bocka och böja till exempel akrylskivor till en enkel skylt eller till ett visitkortsställ.

Norska Alvöens egenutvecklade skyltämnen som säljs i ark.
Lanserat ny hemsida

En annan nyhet var egenutvecklade skyltämnen som norska Alvöen tagit fram.

– Vi har även lanserat en ny hemsida i dagarna där kunderna enkelt ska kunna beställa direkt från webbshoppen, säger Katarina Andersson Millby.

Sedan i vintras har Alvöen även ett showroom i Sandared mellan Borås och Göteborg där samtliga produkter i sortimentet kan beskådas.

Ett båtfönster som Rutgerson Marin gjort med en MultiCam Apex3R.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper