Ny Ricohmaskin ska få färgjusteringen att flyga

Foto: Pressbild
PUBLICERAD: 17 oktober 2023
UPPDATERAD: 17 oktober
Eef de Ridder på Ricoh Europe tror att Ricoh Auto Color Adjuster kan landa fler komplexa jobb hos tryckerierna.

Färgjusteringen ska bli snabbare och mer träffsäker med nya Ricoh Auto Color Adjuster. Dessutom ska det bli möjligt för tryckerier att ta sig an svårare jobb som tidigare varit utom räckhåll, enligt tillverkaren.

Kommersiella tryckföretag kan ta sig an mer färgmässigt komplexa jobb, öka sin mångsidighet, strömlinjeforma produktionsprocesserna och dessutom göra kvalitén och utskrifterna mer enhetliga. Det menar i alla fall Ricoh blir resultatet för den som installerar den nya maskinen.

Den automatiska färgjusteringen påskyndar processen för att uppnå exakt färgåtergivning från system till system och jobb till jobb. Det kan hjälpa tryckerier att klara av komplexiteten och personalutmaningarna som är förknippade med professionell färghantering, genom att göra det möjligt att skapa ICC-profiler på några minuter, matcha färg från förtryckta prover och för att köra jobb över flera system.

Tid är pengar

– Tiden det tar att manuellt justera färger för att möta köparnas krav kan snabbt påverka lönsamheten. Kostnaderna byggs snabbt på för ”trial and error”, felsökning som tar värdefull trycktid och att ha en färgexpert anställd. Ricoh Auto Color Adjuster snabbar upp processen. Den möjliggör för tryckerier att ta sig an nya jobb och produktioner som tidigare var utom räckhåll, och öka sin kundstock, säger Eef de Ridder, vice president på Graphic Communications Group på Ricoh Europe, i ett pressutskick.

Auto Color Adjuster är tillgänglig i hela Europa.

Läs vidare

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R