Hexis nya skärprogramvara tillgängliggörs på marknaden

PUBLICERAD: 7 november 2023
UPPDATERAD: 7 november
Joachim Wallgren, försäljningschef på Hexis Scandinavia. Arkivfoto: Sign&Print

Nu finns Hexis egenutvecklade programvara för skärning av självhäftande skyddsfilmer tillgänglig för kunderna. Matmak gör det enkelt att förskära delar i företagets Bodyfence-sortiment.

Användaren väljer skärfil via ett webbgränssnitt efter den bil och årsmodell som ska folieras. Programmet vill också veta om det är hela eller delar av bilen som ska kläs in. När filen läggs i varukorgen går den vidare till skärprogrammet där skärningen tar vid.

Databasen med alla bilmodeller ligger online och uppdateras automatiskt när nya bilmodeller rullar ut på marknaden.

–  Det är inget du behöver ladda ner. Det ligger där alltid. Meningen är att alla bilmodeller alltid ska finnas, berättade Joachim Wallgren, försäljningschef på Hexis Scandinavia, för Sign&Print i samband med att programvaran visades på Fespa i våras.

Sensorer kan mäta fordonet

Programmets mjukvara för pre cuts är enligt tillverkaren ett system som kombinerar precisionen hos en automatiserad skärmaskin med flexibiliteten i designen hos en intuitiv programvara. Programmet har en virtuell plotter för att visualisera hur maskinen ska skära.

Den som använder programmet kan producera mallarna manuellt eller låta sensorer mäta av fordonets alla konturer med stor precision. På det viset kan de modelleras i 3D direkt på skärmen.

Den stora vinsten med att använda skärprogramvaran är att installationen av den självhäftande filmen förenklas. Med tekniken ska användaren kunna spara tid och slippa skära filmen manuellt. Det ska i sin tur minska risker för fel och ge ett proffesionellt resultat.

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper