Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

PUBLICERAD: 23 november 2023
UPPDATERAD: 23 november
Fotoskrivaren har flera funktioner för att göra svärtan riktigt intensiv och bläcket, UltraChrome Pro10 har violett som standard. Foto: Pressbild

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för produktivitet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.

SC-P5300 ska möta behoven hos fotografer som vill öka produktiviteten utan att tumma på kvalitén. Skrivaren kombinerar den avancerade tekniken hos föregångaren SC-p700/P900 med flexibiliteten och produktionskapaciteten hos SC-P5000s.

– Kraven på produktivitet i dagens professionella fine art-miljöer är högre än någonsin, samtidigt som användare fortfarande vill ha den högsta bildkvaliteten. Det här senaste erbjudandet från Epson uppfyller dessa krav, tillsammans med enastående användarvänlighet och exceptionell driftsäkerhet, säger Boris Creishner, produktchef C&I på Epson Europa, i ett pressutskick.

SC-P5300 har enligt den japanska tillverkaren utformats för att erbjuda en extraordinär bildkvalitet tack vare att Micro Piezo-skrivarhuvudsteknik är så konsekvent, kombinerat med optimerad färgskala och UltraChrome Pro10-bläck med violett som standard.

Det nya svarta

Skrivaren har ett utskriftsläge för att minska metamerism, som heter Black Enhance Ovarcoat. Det tillsammans med Carbon Black Mode, då mindre färgdroppar används, ska ge hög svart densitet, förbättrad kontrast, bättre tonalitet och minska bronsering i mörka områden vid utskrifter på blank media.

Skrivaren erbjuder fyra sätt att fylla på olika mediatyper inklusive papperskassett, inbyggd rullhållare, automatisk skärfunktion och en speciell MK-/PK-kanal som kan användas med olika mediaytor för att spara både tid och bläck. Maskinen arbetar med Wi-Fi och Wi-Fi direct och hanteras via en LCD-pekskärm på 4,3 tum.

Läs vidare

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)