Efter konkurserna: Brand Factory förvärvar konkurrenter

PUBLICERAD: 2 januari 2024
UPPDATERAD: 4 januari
Brand Factory Scandinavia förvärvar Imagon Sverige och Imagon Norge. På bilden syns Jakob Söderbaum och företrädare för finska Imagon. Foto: Anja Degerholm/Pressbild

 

 

Knappt har dammet lagt sig efter konkursen av Brand Factory Print och dess moderbolag innan systerbolaget Brand Factory Scandinavia öppnar plånboken. Företaget förvärvar nu två firmor inom ljusreklam och skyltning.

Det är Imagon som nu sålt hela aktiekapitalet i sina dotterbolag Imagon AB i Sverige och Imagon AS i Norge till Brand Factory Scandinavia. Imagon är ett av Finlands större företag inom ljusreklam och skyltning och erbjuder sina kunder produkter och tjänster relaterade till inomhus- och utomhusmiljöer för affärslokaler.

Ambitionen är att genom förvärvet stärka positionen inom digital signage, industridekaler, folie- och skyltlösningar på den skandinaviska marknaden.

– Vi är oerhört glada att välkomna Imagon Sverige och Norge till Brand Factory Scandinavia. Brand Factory och Imagon har länge varit branschkollegor på en dynamisk marknad. Tillsammans kompletterar vi varandra och kommer att kunna erbjuda mer bredd och kapacitet för skyltlösningar till våra kunder, säger Jakob Söderbaum, vd för Brand Factory Scandinavia.

”Rätt väg att gå”

Imagon och Brand Factory har dessutom ingått ett samarbetsavtal för att möta de största kundernas behov. Det betyder att Imagon blir tillverkningspartner för Brand Factory Scandinavia i Sverige och Norge. Det innebär också visst samarbete på den finska marknaden.

– Vi har velat hitta en långsiktig, ekonomiskt stabil partner som delar vår syn på branschens framtid. Vi är övertygade om att samarbetet med Brand Factory Scandinavia är rätt väg att gå, och vi är glada att kunna stärka vårt kundutbud i samarbete, säger Mikko Okkonen, vd för Imagon.

I december stod det klart att Lazarus Industriförvaltning driver vidare delar av verksamheten inom Brand Factory. Det ser dock ut som Brand Factory Printhouse kan läggas ner tillsammans med konkursade Brand Factory Holding AB.

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper