Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

PUBLICERAD: 7 februari 2024
UPPDATERAD: 7 februari
Hötorgets tunnelbanestation byggdes 1952.

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.

Zone Systems har levererat skyltar till Stockholms lokaltrafik och Hötorgets tunnelbanestation. Den invigdes 1952 och var på den tiden ändstation när spåren drogs till Vällingby.

Tunnelbanestationen har mycket av originalarkitekturen bevarad som det ursprungliga kaklet i sju blå nyanser, gjutna originalskyltar med reliefbokstäver och rödorangea papperskorgar som var vanliga förr i huvudstaden.

Med åren har materialet på stationen slitits och nu är det dags att restaurera stationen till ursprungsutförande så långt som det är möjligt. I samband med det fick Zone Systems uppdraget att ta fram skyltar i ett specialutförande som liknar de ursprungliga ramar som fanns på stationen när det byggdes.

Olof Viklund, vd på Zone Systems.

– Det är ett uppdrag som har passat oss väldigt väl då vi är duktiga på att vara flexibla, snabbfotade och kunna anpassa våra produkter efter det kunden önskar. Vi är väldigt nöjda och stolta över resultatet, säger Olof Viklund, vd på Zone Systems, i en presskommentar.

Höga krav

Zone System i Vadstena, som faktiskt startade som ett markisföretag i Vallentuna utanför Stockholm 1975, har levererat flertalet skyltar till stationen.

Arbetet har ställt höga krav på både finish och kvalitet. Till exempel har det varit viktigt att skapa den karakteristiska rostfria ytan som nu går att se på skyltarnas ramar.

– Eftersom just tunnelbanestation Hötorget är utvald som den station som till stora delar skall återställas och restaureras till 1950-talsutförande, var det viktigt att även nya ramar skulle vara så lika de ursprungliga som möjligt. Det var därför glädjande att dessa ramar gick att producera som en speciallösning för just denna station, säger Markus Eisler, projekt- och projekteringsledare på SL.

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland