Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

PUBLICERAD: 15 april 2024
UPPDATERAD: 15 april
Lion presenterades för första gången på Labelexpo i höstas.

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.

Xeikon har introducerat en ny produktiv och automatiserad torr tonerpress speciellt inriktad på volymetikettutskrift med hög kvalitet. Xeikon LX3000-modellen kallas även The Lion.
Den har en banbredd på 330 mm, och är en femfärgs torr tonerpress utvecklad som svaret på kundernas krav på högre produktivitet och mer kostnadseffektiva lösningar för massproduktion av högkvalitativa digitala etiketter. Hastigheten är uppe på 42meter /min. Detta är en hastighetsökning på 40 procent jämfört med Xeikons tidigare kapacitet på 30 meter per minut.

AI och visionsteknik

Pressen har Xeikons styrsystem som använder avancerad visionteknik och artificiell intelligens för att kontinuerligt övervaka och automatiskt justera utskriftsinställningar. Systemet kontrollerar, justerar och rapporterar fem nyckelinställningar för att säkerställa exakt färgregistrering, utskriftsstationstätheter och överensstämmelse med den inställda färgreferensen. eftersom produktionskvaliteten beror på externa (miljö, substrat, operatör) och interna (tryckprocess) faktorer.

Om kvaliteten inte motsvarar kundernas förväntningar genereras ett automatiskt meddelande som skrivs ut vid sidan av trycket. Denna fysiska märkning kan styra nästa åtgärder i de följande stegen i tillverkningsprocessen. Dessutom tillhandahåller den kvantitativa data för övervakning av total utrustningseffektivitet (OEE), vilket hjälper producenten att optimera sina produktionsarbetsflöden ytterligare.

”Större volymer”

Enligt Frank Jacobs, Senior Product Manager, ökar det nya styrsystemet avsevärt pressens effektivitet och produktivitet, minskar spill och låter operatören fokusera på uppgifter på högre nivå.

– Varumärkesägare har vant sig vid fördelarna med digitaltryck, inklusive oöverträffad flexibilitet, bra kvalitet och snabb leverans. Nu, med tillförlitligheten hos vår tonerteknologi, som kommer med mycket exakt variabel upprepningslängd, tillsammans med Lion:s stark prestanda och styrning för 100 procent perfekt utskrift, kan etikettproducenter tillverka större volymer av högkvalitativt arbete mycket mer kostnadseffektivt.

Som en vidareutveckling av Xeikons tonerteknologi kan pressen skriva ut på ett brett utbud av självhäftande substrat utan priming och är därmed med den kanske mest livsmedelssäkra tonern på marknaden idag. Utskriftskvaliteten innebär en upplösning på 1200 dpi.

Lion är konfigurerad med Xeikons nya ECO-toner, som har formulerats med 60 procent högkvalitativ återvunnen PET för maximal hållbarhet. Fri från fluor, Bisfenol A (BPA), TPO och mineraloljor, förutom att de är 100 procent vegan, uppfyller ECO-tonern restriktioner kring livsmedelssäkerhet och förblir en livsmedelssäker digital teknik.

Läs vidare

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke