Mimakis skrivbordsmodell använder UV-LED

PUBLICERAD: 15 januari 2010
UPPDATERAD: 15 januari

ujf-3042Mimaki UJF-3042 är en ny skrivare i skrivbordsmodell för produktion av kort, namnskyltar, etiketter och mindre förpackningar. Skrivaren använder UV-LED-teknik och kan skriva med täckvitt.

Enligt företaget är skrivarmodellen utrustad med teknik från tidigare utveckling på storformatssidan, bland annat då den UV-LED-teknik som härdar färgen. Dessutom ska användningen av LED medge mindre energiförbrukning, menar leverantören.

Maxupplösningen ligger på 1440 x 1200 dpi. Skrivaren börjar säljas i Europa under februari i år.

Läs vidare

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Här är bolagen som tar över V-Tab

Det ser ut att bli ett danskt och ett skånskt företag som delar på konkursade V-Tab.
FotoJet-(74)

De har vågat sätta punkt och börja med nya segment

Fyra Punkter har satsat på ett (drift)säkert kort när de investerat i en storformatsskrivare från Epson. Tryck på vinyl och storformat har blivit alltmer viktigt för mediebyrån i Värnamo som fyller 50 år i år.
FP1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Gelato lanserar arbetsflödesmjukvara

I samband med Drupa passar den norska tryck- och logistikjätten Gelato på att lansera Gelato Connect, en intuitiv mjukvara för tryckproduktion där hela arbetsflödet kan styras från en enda plattform.
348f49675a61f03a867c7a83c0c1af025a72c647-2000x1333