Océ fick ett tufft andra kvartal

Omsättningen för andra kvartalet slutade på 676 miljoner euro, vilket enligt Océ är i linje med samma period 2009. Rörelseresultatet var på 20 miljoner euro, jämfört med -12 miljoner euro 2009. Nettointäkterna landade på -96 miljoner euro, en siffra som förklaras av utgifter i samband med Canon-affären.

Canons förvärv avslutades officiellt den 9 mars. Océ har under kvartalet arbetat med att introducera maskin- och programvara från Canon i Océ-portföljen. Likaså har personalen genomgått utbildning samt förberett marknads- och distributionsplaner. När det gäller storformatssidan, har de båda företagen inlett ett gemensamt projekt för att utröna vilka möjligheter det finns för så kallad cross sales.

Ett första steg i samgåendet kunde ses på Ipex, där man visade en lösning som bestod i Canons Image Press C7000 sammankopplad med Océs Prisma-verktyg.

Enligt Océs prognos för resten av 2010, så kommer branschen att vara fortsatt kostnadsmedveten. Dock kommer det att ske investeringar där lösningarna direkt kan bidra med värden till verksamheten. Därför kommer Océ att fortsätta att presentera innovationer för alla marknadssegment.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Horizon visade framtidens
smarta produktion

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Publicerat av: