Océ fick ett tufft andra kvartal

Omsättningen för andra kvartalet slutade på 676 miljoner euro, vilket enligt Océ är i linje med samma period 2009. Rörelseresultatet var på 20 miljoner euro, jämfört med -12 miljoner euro 2009. Nettointäkterna landade på -96 miljoner euro, en siffra som förklaras av utgifter i samband med Canon-affären.

Canons förvärv avslutades officiellt den 9 mars. Océ har under kvartalet arbetat med att introducera maskin- och programvara från Canon i Océ-portföljen. Likaså har personalen genomgått utbildning samt förberett marknads- och distributionsplaner. När det gäller storformatssidan, har de båda företagen inlett ett gemensamt projekt för att utröna vilka möjligheter det finns för så kallad cross sales.

Ett första steg i samgåendet kunde ses på Ipex, där man visade en lösning som bestod i Canons Image Press C7000 sammankopplad med Océs Prisma-verktyg.

Enligt Océs prognos för resten av 2010, så kommer branschen att vara fortsatt kostnadsmedveten. Dock kommer det att ske investeringar där lösningarna direkt kan bidra med värden till verksamheten. Därför kommer Océ att fortsätta att presentera innovationer för alla marknadssegment.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: