Riso Com Color kompletterar Versamark

PUBLICERAD: 11 augusti 2010
UPPDATERAD: 11 augusti

riso_comcolorKodak och Riso utvecklar sitt samarbete. Det innebär att Riso erbjuder sin arkvolymlösning Com Color som ett komplement till Kodaks Versamark VL-serie.

Tanken är att Com Color-maskinen ska användas parallellt med en Versamark för att köra ut färgäkta provtryck eller jobb där man behöver köra repetition på delar av en större upplaga som tidigare körts i en Versamark.

Enligt Kodak och Riso används samma programvara från Kodak för bild- och färghantering i flödet, oavsett om man kör ut på en Versamark-maskin eller en Com Color. Man ska också ha lagt ner avsevärd tid på färg- och pappershantering i Riso-maskinen. Com Color ska kunna matcha resultatet i Versamark, både i fråga om kvalitet och färg. Dessutom går det att använda samma papper som Versamark använder i Com Color, menar man.

Riso Com Color använder piezoteknik och har en produktionsvolym på runt 500 000 ark per månad. Utskriftshastigheten ligger på runt 150 ark per minut.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke