Snart tillbaka på svart

KBA verkar vara på väg tillbaka till svarta siffror. Det visar företaget i sin halvårsrapport. Bland de mest glädjande nyheterna är en 39-procentig uppgång i inkommande order.

Försäljningen för hela koncernen ökade också, fast med blygsamma 4,5 procent. Bruttoförlusten halverades från 47,4 miljoner euro förra året, till 22 miljoner euro.

Arkoffsetförsäljningen steg 5,3 procent till 199,3 miljoner euro. Rulloffset- och specialpressar gick upp 3,9 procent till 273,9 miljoner euro. Enligt KBA har efterfrågan på arkoffset ökat stadigt sedan i mars i år. Samma sak för de stora rulloffsetmaskinerna sedan i juni i år.

Exporten blir allt viktigare för KBA. Ett tioprocentigt fall i den inhemska försäljningen drar upp exportnivån från 83,9 procent till 86,2 procent. Försäljningen i Europa är också på nedgång, från 176,7 miljoner euro till 139,7 miljoner euro. Det innebär att Europa nu endast utgör 29,5 procent av koncernens totala försäljning.

Annorlunda är det i Asien, där en starkare efterfrågan drog upp försäljningen från 22,3 procent till 27 procent.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *