Ricoh köper Xeracom

PUBLICERAD: 21 december 2010
UPPDATERAD: 14 november

Ricoh förvärvar Xeracom-gruppen, bestående av de tre bolagen Xeracom IT , Xeracom Sweden och Xeracom Syd.

De tre bolagen finns i såväl Jönköpings som Östergötlands och Skånes län. Xeracoms tjänsteportfölj består av IT-tjänster, produktionslösningar för grafisk industri samt dokumentlösningar för kontor.

Ricoh förvärvar en företagsgrupp med en sammanlagd årsomsättning på cirka 100 miljoner kronor och 50 medarbetare. Xeracom-gruppen är etablerade med fem kontor på fyra orter; Jönköping, Linköping, Malmö och Helsingborg. Majoriteten av verksamheten är inriktad på IT-tjänster och man har ett stort antal erfarna konsulter och tekniker med certifieringar från HP, Lotus Notes, IBM Business Partner och Microsoft Cloud Computing.

Den andra delen med verksamheten i Xeracom är inriktad på dokumentlösningar för kontor och lösningar för grafisk bransch. Förra året, 2009, utsågs Xeracom till ”Årets Xerox Partner” och 2010 är bolaget en av de absolut största partners man har i Sverige.

– Vi ser förvärvet av Xeracom-gruppen som en naturlig fortsättning av vår långsiktiga plan att växa oss starka som heltäckande IT-leverantör över hela Sverige, säger Hans Johansson, koncernchef för Ricoh Sverige. Det ska bli riktigt spännande att få möjlighet att fortsätta förädla Xeracoms framgångsrika koncept, som på kort tid har utvecklats på ett imponerande sätt, och integrera detta i Ricohs kommande satsningar.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)