Print 2011. Schneidler tror på komplettering

Schneidlers Kristoffer Skantze och Hans Rosén med Magnus och Ellinor Stehlin från D-Max Print, som just tittat på en Fotoba-skärare.

I Schneidlers monter träffar AGI marknadschefen Kristoffer Skantze, som berättar att man denna gång satsar på kombinationen förbrukningsmaterial för offsettryck och utrustningar för digitaltryck. Schneidler har ett omfattande sortiment förbrukningsvaror och man konstaterar att det finns ett intresse bland offsettryckarna att diskutera gummiduk, färger och rengöring när de kommer till montern. Det finns också ett ökande intresse bland offsettryckarna att titta på storformatutrustningar, ett komplement som blivit vanliga  ute på offsettryckerierna.

Försäljningschefen Hans Rosén berättar att efterbearbetningen inom storformatproduktionen är ett, tidigare ytterst manuellt, arbetsmoment där möjligheterna till automatisering nu ökar. När vi besöker montern demonstrerar han just en Fotoba-rullskärare för intresserade kunder. Den skär såväl längs som tvärs banan, arbetar med optisk avkänning och har även en funktion som anpassar knivarnas läge efter eventuellt snedinmatad rulle eller snedplacerad tryckbild.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: