Intellecta bygger stortryckeri i Stockholm

PUBLICERAD: 6 april 2011
UPPDATERAD: 14 november
Richard Ohlson.

Intellecta har en plan för att modernisera och effektivisera den grafiska verksamheten, Intellecta Infolog. Syftet är att bygga norra Europas modernaste, integrerade tryckeri.

Steg ett i den ambitiösa planen är en investering på 30 miljoner kronor i ny teknik och ett produktionsflöde för att optimera kvalitet, effekter och leveranstider. En av konsekvenserna är att pressarna i Solna säljs samt att verksamheten samlokaliseras till Ekotryck Redners i Årsta. Verksamheterna kommer även att få nytt namn.

– Marknadsförutsättningarna för den grafiska verksamheten har ändrats avsevärt under senare tid, säger Richard Ohlson, koncernchef på Intellecta. Där vi tidigare konkurrerade med marknadens bästa tryckkompetens är det nu också tilläggstjänster såsom kreativa byråtjänster, lagerhållning och webbaserade system för informationslogistik som är avgörande i kundrelationerna.

– Dessutom har själva trycktekniken utvecklats dramatiskt de senaste åren. Idag kan vi åstadkomma effekter som inte ens var tänkbara för fem år sedan. I en tid då allt mer av standardkommunikationen går i digitala kanaler, blir fysiska kommunikationsbärare viktiga för att göra skillnad, för att synas och stå ut. Våra prisbelönta kreatörer vet hur man skapar uppmärksamhet, oavsett om det handlar om en trycksak som tar för sig, en butikspromotion som drar kunderna till sig eller en fasadvepa som får rusningstrafiken att stanna upp.

Flytten och det nya tryckflödet kommer att kräva en ombyggnation av lokalerna i Årsta som beräknas vara klar hösten 2011.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1