Ny innovation från JakeBox

PUBLICERAD: 7 april 2011
UPPDATERAD: 7 april

JakeBox och NT Värdetryck lanserar en popup-förpackning för presentkort i kontokortsformat. Konceptet heter Ejector och ska enligt skaparna vara ett exklusivare sätt att leverera presentkort.

– När man köper ett presentkort för flera hundra, ibland tusentals kronor, så känns det lite futtigt att behöva räcka över det i ett enkelt kuvert eller pappficka, säger Mattias Johnsson på NT Värdetryck, som tillverkar korten. Så vi har sökt efter något häftigare, lite mer presentmässigt. JakeBoxs snygga skivförpackning var det som låg närmast det vi var ute efter, så vi undrade om de kunde göra nåt liknande för kort.

– Vi har fått flera liknande förfrågningar från presentkortsbranschen om att ta fram nåt med samma WOW-faktor som CD-jakeboxen, säger Jakob Skarin, vd på JakeBox. Så i höstas tog vi tag i projektet, tre koncept började ta form, nu är patentansökan inlämnad och vi redo att lansera det första av dem – ”Ejector”.

JakeBox Ejector kan enklast beskrivas som en popup-konstruktion, där kortet från ett dolt, vertikalt läge, roterar ut till ett öppet, horisontellt läge. En riktig överraskning för mottagaren.

– Vi tror mycket på det här konceptet, liksom på de två andra JakeBox har på gång, och är enormt stolta över att få vara först i världen med få sälja det, säger Mattias Johnsson.

För JakeBox som företag är detta ett enormt steg, då man i och med detta tar klivet från att vara enproduktsföretag till flerproduktsföretag och därmed närmar sig företagets stora framtidsvision, som handlar om att utveckla och sälja koncept till förpackningstillverkare, snarare än att själv tillverka förpackningar.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959