Heidelberg stärker förpackningssidan

Stephan Plenz, ansvarig för Heidelbergs affärsområde Equipment.

Heidelberg har under sommaren köpt upp det tyska företaget CSAT, som specialiserar sig på digitaltryck och förpackningar.

CSAT utvecklar och producerar digitaltryckslösningar som kan integreras i förpackningstrycklinor. Enligt Heidelberg är förvärvet ett sätt att stärka och bredda den existerande portföljen på området för förpackningar. Dessutom får man tillgång till expertis och teknik inom drop-on-demand-baserad inkjet samt elektrofotografi.

– Köpet av CSAT är i linje med Heidelbergs strategi för digitaltryck, säger Stephan Plenz, ansvarig för Heidelbergs affärsområde Equipment. Parallellt med våra aktiviteter inom digitaltryck expanderar vi vår portfölj för en kostnadseffektiv produktion av små och variabla tryckjobb inom förpackningar och etiketter. Samtidigt är köpet ytterligare ett steg i vår plan att bygga upp ett nytt och lovande affärsområde som kan erbjuda ytterligare tillväxtpotential för företaget.

CSAT har utvecklat skräddarsydda digitaltryckslösningar i nära 25 år. Två av deras produkter är torrtonerbaserade DTS 1200, anpassad för läkemedelsförpackningar, samt den senaste inkjetskrivaren ITS 600, som använder drop-on-demand-teknik.

0 kommentarer till “Heidelberg stärker förpackningssidan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: