Heidelberg stärker förpackningssidan

Stephan Plenz, ansvarig för Heidelbergs affärsområde Equipment.

Heidelberg har under sommaren köpt upp det tyska företaget CSAT, som specialiserar sig på digitaltryck och förpackningar.

CSAT utvecklar och producerar digitaltryckslösningar som kan integreras i förpackningstrycklinor. Enligt Heidelberg är förvärvet ett sätt att stärka och bredda den existerande portföljen på området för förpackningar. Dessutom får man tillgång till expertis och teknik inom drop-on-demand-baserad inkjet samt elektrofotografi.

– Köpet av CSAT är i linje med Heidelbergs strategi för digitaltryck, säger Stephan Plenz, ansvarig för Heidelbergs affärsområde Equipment. Parallellt med våra aktiviteter inom digitaltryck expanderar vi vår portfölj för en kostnadseffektiv produktion av små och variabla tryckjobb inom förpackningar och etiketter. Samtidigt är köpet ytterligare ett steg i vår plan att bygga upp ett nytt och lovande affärsområde som kan erbjuda ytterligare tillväxtpotential för företaget.

CSAT har utvecklat skräddarsydda digitaltryckslösningar i nära 25 år. Två av deras produkter är torrtonerbaserade DTS 1200, anpassad för läkemedelsförpackningar, samt den senaste inkjetskrivaren ITS 600, som använder drop-on-demand-teknik.

0 kommentarer till “Heidelberg stärker förpackningssidan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: 

Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: