Ny Docucolor ska ge offsetkvalitet

PUBLICERAD: 16 augusti 2011
UPPDATERAD: 16 augusti

Xerox Docucolor 8080 är en ny digital tryckpress för applikationer som DR, kalendrar, broschyrer och marknadsföringsmaterial.

8080-modellen bjuder på tre nya funktioner: produktivitetsappar, low gloss dry ink och automatiserade färgstyrningsverktyg.

Produktivitetsapparna ska förenkla de vanligaste tryckjobben genom mallar som är färdiga att använda. Apparna omfattar bland annat jobbkösystem, individanpassat tryck och prepressuppgifter.

Low gloss dry ink är en färg som ska ge en mjuk, matt yta som förstärker färgbilder. Enligt Xerox ska färgen ge tryck i offsetkvalitet.

ACQS, Automated Color Quality Suite, är en uppsättning automatiserade färgstyrningsverktyg. ACQS drivs av en integrerad spektrofotometer som läser av färgdata i digitalpressen.

Kunder som köper Docucolor 8080 får också tillgång till Xerox Profit Accelerator Business Development Portfolio för att få hjälp att marknadsföra och utöka sin digitala tryckverksamhet.

Mer information finns på Xerox webbplats.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959