Mer samarbete ger två nya maskiner

PUBLICERAD: 8 september 2011
UPPDATERAD: 8 september

20110908-033132.jpgI kölvattnet av släppet av Image Press 7010 VPS tidigare i våras skördar nu Canon och Ocè mer av det drygt ettåriga samarbetet. Och resultatet är inte en, utan två nya maskiner.

Först ut är något förvånande en svartvit maskin i mellanvolymklassen. Ocè Varioprint DP-serien är i första hand en Ocè-historia med Ocès skrivarmotor och controllerplattform Prisma, men även scannings- och efterbehandlingsteknik från Canon. Lösningen använder dessutom en helt ny teknik för att överföra tryckbilden till pappersarken utan någon elektrisk laddning och därmed utan några som helst ozonutsläpp. Tekniken ska även innebära mer konsekvent kvalitet utan streck, linjer eller ränder, menar företagen.

Så varför en svartvit maskin? Frågan ställdes under den första visningen av Varioprint-maskinen och enligt David Preskett, chef för Production Print på Canon Europa, handlar det om att det svartvita digitaltrycket i Europa fortfarande utgör 70 procent av den totala volymen. Och även om det omsättningsmässigt bara innebär 30 procent av digitaltryckskakan, så visar en undersökning att behovet i Europa av svartvita lösningar är statiskt.

Nästa maskin är en utpräglad Canon-maskin, Imagerunner Advance C9000S Pro. Det är självklart en mindre vidareutveckling av C9000-modellen, där man nu integrerat Canons färgteknik med Ocès styrenhet Prisma Sync.

Båda maskiner finns redo för försäljning från och med idag. De säljs av både Canon och Ocè.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg