Tryckerikedja tar över NRS Tryckeri

PUBLICERAD: 14 september 2011
UPPDATERAD: 14 november

Elanders kommer att ta över delar av huskvarnabaserade NRS Tryckeri från den 15 september i år. Det står klart sedan Elanders slutit avtal med ägaren CPT-koncernen.

– Affären går i linje med Elanders strategi att medverka till konsolideringen av den grafiska marknaden i Sverige och att vara en global leverantör med lokal närvaro. Vi finns där våra kunder finns helt enkelt, säger Jonas Brännerud, vd för Elanders Sverige.

NRS Tryckeri omsatte 56 miljoner kronor under 2010. Övertagen verksamhet förväntas bidra till Elanders omsättning under andra halvåret 2011 och till både omsättningen och resultatet under 2012.

Som ett led i samordningen kommer delar av verksamheten i NRS Tryckeri att flyttas över till ett försäljningsbolag ägt av Elanders där delar av den nuvarande säljorganisationen i Huskvarna kommer att ingå.

NRS Tryckeri är det andra grafiska företaget inom Herenco-koncernen som försvinner ur portföljen. I början av augusti meddelande Nässjötryckeriet att de lägger ner till årsskiftet. Anledningen den gången sades vara dålig lönsamhet på grund av överkapacitet i den grafiska branschen.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)