Böwe samarbetar för ny sorteringslösning

PUBLICERAD: 30 november 2011
UPPDATERAD: 30 november
Erwin Lenhardt, Siemens Infrastructure Logistics och Heiner Kudrus, vd, Böwe Systec.

Simex Letter är en ny postsorteringslösning från Böwe. Den premiärvisades på Post Expo 2011 som en lösning för den privata posttjänstemarknaden.

Systemet är en kombination av tekniken i CRS 3000/RE och programvara framtagen för den privata postmarknaden. Det är också ett resultat av ett unikt samarbete mellan Böwe Systec och Siemens Infrastructure Logistics.

– Lösningen är baserad på en beprövad och robust teknik som finns i ett stort antal installationer världen över, säger Erwin Lenhardt, säljchef, Siemens Infrastructure Logistics.

Produktionskapaciteten hos Simex Letter ligger på 47 000 försändelser i timmen. Lösningen kan hantera upp till 25 000 mixade försändelser per timme i format som vykort och DIN C5 upp till DIN C4.

Sorteringssystemet är utrustat med OCR-teknik från Siemens, som även klarar handskriven text i hög hastighet. Lösningen använder mellan 16 och 192 stackers, beroende på konfiguration.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg