Lanseringar i Duplos nya högkvarter

PUBLICERAD: 23 februari 2012
UPPDATERAD: 14 november
Duplo Internationals styrelseordförande, Robin Greenhalgh, skakar hand med Duplos vd, Tokio Sakamoto.

Efterbehandlingsleverantören Duplo har även fått ett nytt huvudkontor i Addlestone, Surrey, cirka fyra mil utanför London. Byggnaden är utvecklad med miljön i fokus. Det innebär solpaneler, återvinning av regnvatten samt naturligt sol- och luftinsläpp.

Byggnaden har fått namnet Automation Precision House. Miljöfokuset ger upp till 85 procent lägre koldioxidutsläpp och 65 procents lägre driftskostnader. Man använder värmepumpar som använder uppvärmd luft till golvvärme. Målet är att bli helt koldioxidneutrala 2012.

På det öppna hus som hölls i samband med invigningen av det nya kontoret presenterade Duplo även två nya lösningar. Först ut är DBMi Saddle System, en sadelhäft för digital produktion. Maskinen klarar format från CD-omslag upp till 350 x 610 millimeter och har en kapacitet på upp till 9000 exemplar per timme. Med DBMi Saddle System har Duplo fokuserat på automation, flexibilitet och stabilitet. Lösningen klarar flera olika papperskvaliteter och varje avläggare kan styras i fråga om luft och vakuum.

Nästa lansering heter FKS Printbind KB-4000, en limbindare som använder en kombination av två limtyper för optimal limstyrka och torktid.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449