Lanseringar i Duplos nya högkvarter

PUBLICERAD: 23 februari 2012
UPPDATERAD: 14 november
Duplo Internationals styrelseordförande, Robin Greenhalgh, skakar hand med Duplos vd, Tokio Sakamoto.

Efterbehandlingsleverantören Duplo har även fått ett nytt huvudkontor i Addlestone, Surrey, cirka fyra mil utanför London. Byggnaden är utvecklad med miljön i fokus. Det innebär solpaneler, återvinning av regnvatten samt naturligt sol- och luftinsläpp.

Byggnaden har fått namnet Automation Precision House. Miljöfokuset ger upp till 85 procent lägre koldioxidutsläpp och 65 procents lägre driftskostnader. Man använder värmepumpar som använder uppvärmd luft till golvvärme. Målet är att bli helt koldioxidneutrala 2012.

På det öppna hus som hölls i samband med invigningen av det nya kontoret presenterade Duplo även två nya lösningar. Först ut är DBMi Saddle System, en sadelhäft för digital produktion. Maskinen klarar format från CD-omslag upp till 350 x 610 millimeter och har en kapacitet på upp till 9000 exemplar per timme. Med DBMi Saddle System har Duplo fokuserat på automation, flexibilitet och stabilitet. Lösningen klarar flera olika papperskvaliteter och varje avläggare kan styras i fråga om luft och vakuum.

Nästa lansering heter FKS Printbind KB-4000, en limbindare som använder en kombination av två limtyper för optimal limstyrka och torktid.

Läs vidare

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2