Skönhetsprodukt med miljödesign

PUBLICERAD: 28 februari 2012
UPPDATERAD: 28 februari

Mouvement Infini, en grupp av leverantörer och kosmetiktillverkare, vill visa att förstklassiga skönhets- och doftprodukter kan skapas uthålligt med miljöhänsyn. Till sin hjälp har de ”Or Infini”, en demonstrationsprodukt där det totala koldioxidutsläppet beräknas vara tolv procent lägre än om material och form inte valts med avseende på hållbar miljö.

– Med ”Or Infini” går Mouvement Infini ett steg längre än tidigare och visar produktens miljöpåverkan genom att ange dess carbon footprint på förpackningen, säger Sophie Fily, Metsä Board, en av gruppens åtta partners. Mouvement Infini ser miljödesign som en integrerad del av hela produktutvecklingsprocessen, vilken kan anpassas till varumärkens värden och traditioner.

”Or Infini” består av en glasflaska, tillverkad av återvunnet glas, kapsyl tillverkad av återvunna flaskor av polyetenplast samt själva förpackningen, som är tillverkad av Metsä Boards kartong Carta Elega i 280 g/m2. Det är en lättviktig, miljömässigt hållbar och PEFC-certifierad kartong. Den minskar förpackningens vikt med mer än tio procent jämfört med andra kartongmaterial, menar leverantören. Trycket har gjorts enligt Imprim’verts miljöackreditering och FSC-/PEFC-certifiering.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449