Scandraft förvärvar Tryckfaktor

PUBLICERAD: 24 mars 2012
UPPDATERAD: 14 november

Från och med den 19 mars ingår Tryckfaktor i Scandraftgruppen. Samarbetet kommer inte att innebära några förändringar för Tryckfaktors kunder och företaget drivs vidare som tidigare med Bore Johansson som vd.

Rent praktiskt kommer Tryckfaktor att flytta in till Scandraft i Mölnlycke under början på april månad. Lager och logistik samlas i Mölnlycke, vilket enligt företagen ska ge bättre möjlighet till samordning av leveranser.

– Scandraft levererar till största delen material, bläck och tillbehör för skyltar och bildproduktion. Med förvärvet av Tryckfaktor kan vi även erbjuda våra kunder maskiner, material och tillbehör för de mindre formaten. Jag ser detta som ett naturligt steg i att bli en komplett leverantör för nordens grafiska industri, säger Scandrafts vd, Anders Trillkott.

– Tryckfaktors inriktning är att tillhandahålla grafisk efterbehandlingsutrustning för format upp till SRA3. Jag ser fram emot att tillsammans med Scandraft bygga vidare på den affärsidé som gått som en röd tråd genom Tryckfaktors verksamhet, säger Bore Johansson.

Tryckfaktor flyttar till Scandrafts lokaler i Mölnlycke under vecka 14 med adress: Företagsvägen 4, 435 33 Mölnlycke. Alla andra kontaktuppgifter blir de samma.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1