Flexibelt hos Lüscher

PUBLICERAD: 8 maj 2012
UPPDATERAD: 8 maj
Anders Josephsen, Grafitronic.

Hos Lüscher hittade vi Anders Josephsen från återförsäljaren Grafitronic. Han pekade entusiastiskt på nya flatbäddsbaserade multiexponeringslösningen Multi DX.

– Det här är en helt unik maskin som klarar screentrycksform, offsetplåt, letterpress-plåt, flexoplåt, termisk offsetplåt, vattenfri plåt med mera, säger Anders Josephsen. Maskinen har en egenutvecklad optik som gör att man kan stoppa in flera lasertyper och det skapar flexibilitet.

Med MultiDX riktar sig Lüscher till tryckerier med blandad produktion, där man behöver olika typer av plåt för applikationer. Den finns i två utföranden, 220 och 240. 220 klarar maxformatet 800 x 600 millimeter, medan 240 klarar 1300 x 1100 millimeter. Båda storlekarna finns i fem olika konfigurationer, helt beroende på användningsområde och applikationer som ska produceras.

På plåtsidan hittar vi Accent, en ny plåt för offsetlack, för användning med civilgrafiska eller förpackningsapplikationer. Det unika är själva plåtframställningen. Plåten har en aluminiumkärna med polymerlager. Men UV-lasern bränner in polymern i plåten. Det enda som krävs efter exponering är vattenbad. En tillhörande programvara gör att du kan kontrollera punkterna i 3D-vy, där du alltså ser punktuppbyggnaden i tre dimensioner. Plåten är utvecklad av MacDermid.

XDrum, en ctp-lösning för mellanformatsplåt, är ett samarbete med Heidelberg. Maskinen har ett chassi från Suprasettern men Lüschers laser och exponeringsenhet. Maskinen är framtagen för konventionell plåt, men ska vara avsevärt snabbare än jämförbara modeller. Max plåtstorlek ligger på 930 x 1050 millimeter.

 

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Grönt mässmaterial på display

Det finska familjeföretaget Happy Print kommer till Kistamässan och Sign&Print Scandinavia för att visa sitt utbud av marknadsförings-, mäss- och displaymaterial.
Happy print kollage

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

3D-action i skyltmakandet

Signtools visar 3D-printade skyltar och tillverkning av frigolitskyltar i sin monter under Sign&Print Scandinavia. Dessutom blir det Sverigepremiär för ett nytt monteringsbord från CWT och PVC-fria DTF- och HTV-transfer.
Signtools

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8