Starkt halvår för Arctic paper

PUBLICERAD: 4 september 2012
UPPDATERAD: 14 november

Arctic paper hade under det första halvåret 2012 intäkter på runt 2,6 miljarder svenska kronor. Det är en ökning med 8,3 procent jämfört med första halvåret 2011.

Resultatet före räntor, avskrivningar, skatt och amorteringar (EBITDA) uppgick till 184 miljoner kronor, nära dubbelt så mycket som första halvåret 2011. Rörelseresultatet för första halvåret 2012 uppgick till 62,5 miljoner kronor, medan nettovinsten var runt 35,5 miljoner kronor, jämfört med en förlust för samma period föregående år.

Under det andra kvartalet 2012 minskade efterfrågan på grafiskt finpapper i Europa med 3,8 procent jämfört med första kvartalet 2012, och med 0,7 procent jämfört med andra kvartalet 2011. Under andra kvartalet 2012 ökade Arctic Papers försäljningsvolym med 4,8 procent jämfört med samma period föregående år, men minskade med 6,2 procent jämfört med föregående kvartal.

Produktionen var hög med ett produktionsutnyttjande om 98 procent under andra kvartalet 2012, en ökning med 6,6 procentenheter jämfört med samma period föregående år och med 1,2 procentenheter jämfört med första kvartalet 2012. Den genomsnittliga utnyttjandegraden under de senaste tolv månaderna var 95 procent.

Arctic Paper Group fortsätter arbetet med åtgärder som syftar till att minska kostnader och optimera produktportföljen. Inga investeringar av betydelse har gjorts under andra kvartalet 2012, men projekt som har påbörjats under tidigare kvartal i syfte att öka lönsamheten har fortsatt.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w