Halmstad Tryckeri blir en renodlad marknadsorganisation

PUBLICERAD: 29 november 2012
UPPDATERAD: 14 november

Huvudägaren Bording har tagit ett beslut som innebär att man avvecklar produktionen på Halmstad Tryckeri AB. Detta kommer att ske under våren 2013.

– Vi har tappat några stora kontrakt och några stora kunder har krympt sin volym under året, säger Bording Sveriges vd Kenneth Fritzon. Men det råder ingen tvekan om att vi ändå hade köpt bolaget, även om vi känt till detta. Bolaget har fortsatt en stark marknadsposition inom butik och detaljhandeln.

Beslutet innebär inte att Halmstad Tryckeri stänger ner sin verksamhet, utan endast själva produktionen. Produktionen koncentreras dels till bolag inom koncernen, dels till andra utvalda samarbetsparterners. Marknadsorganisationen med säljare och projektledare kommer att finnas kvar.

– Vi minskar produktionen med två tryckpressar i Halmstad samt efterbehandling, säger Kenneth Fritzon. Tio personer finns kvar i Halmstad – som blir en ren sälj- och marknadsorganisation. De ska nu sälja hela bredden och inte bara se till att fylla maskinerna i Halmstad. Unikt i Halmstad var det tredimensionella trycket, det kommer det att finnas en ny lösning på i framtiden.

Bording Sveriges verksamhet ser i övrigt ljus ut. Verksamheterna i Pålsboda och Borås närmar sig tio procents marginal och går bättre än någonsin under de tolv år som Bording har ägt verksamheten. Och NP Tryck i Helsingborg, som köptes i början av augusti, har en lönsam nisch.

– NP Tryck levererar enligt prognos. En av de kunder som lämnade Halmstad i våras producerar nu hos NP Tryck. Jag tror att vi får en ohyggligt snabb vändning.

– NP Tryck tjänar pengar på personaliserade utskick och på smart efterbehandling. Man måste tillföra ett mervärde. Inom vanligt arktryck finns det en väldig överkapacitet i branschen.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8