55-tumsskärm från NEC

PUBLICERAD: 6 december 2012
UPPDATERAD: 6 december


NEC Spectra View 552 är en 55-tumsskärm i Spectra View-serien framtagen för professionella användare som formgivare och fotografer.

Spectra View 552 är den första skärmen i serien som har en 1:1 visningsskala, menar företaget. Upplösningen är på 1920×1080 bildpunkter, kontrastförhållandet 4000:1 och ljusstyrkan på 400cd/m2.

Enligt NEC ska det gå att kalibrera färgåtergivningen i hårdvaran med hjälp av en integrerad 10-bitars LUT. Med DVI-D och DisplayPort-ingångar och programvaran Spectra View Profiler PD, kan bildskärmen kalibreras till önskad ljusstyrka, vitpunkt och gammaåtergivning.

Skärmen har integrerade 10 watts-högtalare och NECs ”dual slot”-teknik för att koppla in andra enheter. Anslutningsmöjligheter som DVI-D (med HDCP), HDMI och Display Port finns också.

Spectra View 552 kostar 32 500 kronor, exklusive moms.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa