55-tumsskärm från NEC

PUBLICERAD: 6 december 2012
UPPDATERAD: 6 december


NEC Spectra View 552 är en 55-tumsskärm i Spectra View-serien framtagen för professionella användare som formgivare och fotografer.

Spectra View 552 är den första skärmen i serien som har en 1:1 visningsskala, menar företaget. Upplösningen är på 1920×1080 bildpunkter, kontrastförhållandet 4000:1 och ljusstyrkan på 400cd/m2.

Enligt NEC ska det gå att kalibrera färgåtergivningen i hårdvaran med hjälp av en integrerad 10-bitars LUT. Med DVI-D och DisplayPort-ingångar och programvaran Spectra View Profiler PD, kan bildskärmen kalibreras till önskad ljusstyrka, vitpunkt och gammaåtergivning.

Skärmen har integrerade 10 watts-högtalare och NECs ”dual slot”-teknik för att koppla in andra enheter. Anslutningsmöjligheter som DVI-D (med HDCP), HDMI och Display Port finns också.

Spectra View 552 kostar 32 500 kronor, exklusive moms.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper