Världsnyhet på Print 2013

PUBLICERAD: 4 februari 2013
UPPDATERAD: 4 februari

På Print 2013 visar Ricoh ett nytt svensktillverkat sätt för att digitaltrycka på bana, skapa kuvertet och brevet ur banan och sedan kuvertera och distribuera dokument i en helt unik sluten online-process med nyheten Ricoh C4.

– Tekniken är ny, patenterad och kommer ifrån en idé som kläcktes på Print 2011 då Ricoh Sverige genomförde en fantastiskt lyckad mässa med sina nya produktionsmaskiner för digitaltryck och sina kreativa mjukvaror. Nu följer vi upp detta med fler nyheter på Print 2013, säger Tommy Segelberg, som är chef för digitaltryck hos Ricoh Sverige.

– Vi ville klara utmaningen att kunna printa och kuvertera i en sluten process, utan minsta lilla osäkerhet på att rätt informationsbärare ligger i rätt kuvert. På mässan 2011 visades en över 10 år gammal teknik för försegling av enklare informationsbärare, med 1 eller 2 falsningar, online med en Ricoh-printer. I ett samarbete med vår partner har vi nu hittat lösningen och gemensamt kommit fram till lösningen med den nya kuverteringstekniken, online och i en helt sluten process.

Ricoh Sverige genomförde under 2011 en integration av företaget InfoPrint Solutions som förvärvades 2007. InfoPrint Solutions var genom åren leverantör av system för avancerad utdata och skrivare för löpande bana med en unik kompetens inom området. Genom förvärvet av InfoPrint Solutions skaffade sig Ricoh en position i marknaden och kan nu erbjuda mjukvaror, tjänster och utrustning för digitaltryck på ark och löpande bana inom affärsområdet ECM.

– Med en kombination av Ricoh C4 och andra Ricoh-produkter kan vi leverera en lönsam affär till våra kunder och ge dem möjlighet till kreativa affärslösningar. Det känns kul att våra kunder i sin tur kan erbjuda sina kunder en unik slutprodukt utan alltför stora investeringar i maskiner, mjukvaror och läsarsystem som annars brukar prägla denna del av print- och utdatasystem.

Ricoh visar även flertalet olika lösningar för datafångst, riktad marknadsföring och andra enklare och avancerade arbetsflöden i sin monter på Print 2013. Besökarna får se nya versioner av färgproduktionsskrivaren Ricoh Pro C901 Graphic Arts+ och Ricoh Pro C751 AC. Vidare kommer den helt nya Ricoh W2200SP för storformatsutskrifter och kopiering i fyrfärg att visas för första gången. Den är utrustad med Ricohs Liquid Gel som är både miljöanpassat och UV-säkert.

– Produktivitet, flexibilitet, kreativitet och lönsamhet är våra ledord och gör oss till den kameleont vi behöver vara i dessa tider för att kunna erbjuda nya affärer och möjligheter till våra kunder och partners, avslutar Tommy Segelberg.

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2